Tribuna
"Iohannis – nu ceda, Sibiu-i de partea ta!" Peste 2.500 de persoane au protestat pe străzile Sibiului
Liuba STARII
3058 vizualizari
Protest anti-PSD şi miting de susţinere al preşedintelui Klaus Iohannis, evenimentul de stradă de miercuri seara au reuşit să adune aproximativ 2.500 de susţinători ai preşedintelui Iohannis, adepţi ai curentului "REZIST", membri şi simpatizanţi USR şi PNL, care, spun ei, trag un semnal de alarmă cu privire la modificarea codurilor penale şi posibila tentativă de suspendare de către PSD-ALDE a preşedintelui Iohannis.

"Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Ieșiți în stradă pe 20 iunie în fața fiecărei prefecturi din fiecare județ. Ieșiți și spuneți DA democrației, domniei legii și luptei anticorupție. Cereți demisia Guvernului, cereți demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, cereți majorității parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Președinte, spuneți-le că ei oricum nu scapă. Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș. Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație" se arăta în chemarea la protest de pe reţelele sociale. Ba chiar, la un moment dat, pe pagina sa de facebook, Doru Apostol, unul din ornagizatorii protestelor, făcea apel la nesupunere civică

De la 200, la peste 2.000, de pe Bălcescu, pe Bâlea, apoi la sediul PSD

Protestul a început în jurul orelor 18, în Piaţa Mare, unde, iniţial, au fost cam 200 de protestatari care doar discutau, fără a scanda ceva. Se porneşte în marş pe strada N. Bălcescu, numărul protestatarilor creşte, ajungând la 1.000. Manifestanţii se deplasează pe traseul obişnuit al protestelor, respectiv Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii (cu o "escală" în faţa Tribunalului) – Piaţa Aurel Vlaicu – bd. Mihai Viteazu. Numărul lor a ajuns la 2.000. Se scandează "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "PSD-Ciuma Roşie", "Parlament de hoţi şi de mafioţi", "Dragnea, nu fii trist-La Jilava au dentist", "Afară, afară, cu PSD din ţară!". Proetstatarii depăşesc şi "punctul de întoarcere" de la intersecţia cu str. Rahova, fiind salutaţi cu claxoane de participanţii la trafic.
Grupul de manifestanţi, ajunşi la aproximativ 2.500, se deplasează în continuare pe traseul: str. Rahova – str. Semaforului – str. Ştefan cel Mare, str. Bâlea. Ajunşi la locuinţa lui Klaus Iohannis, se strigă "Iohannis – nu ceda, Sibiu-i de partea ta" şi se cântă Imnul Naţional "Deşteaptă-te Române". De aici se porneşte spre centrul oraşului. În jurul orei 21.30, manifestanţii se află în faţa sediului PSD din Piaţa Huet, unde scandează "Demisia", "Jos penalii" şi se cântă, din nou imnul României.
Protestul se încheie în jurul orei 21.45, cu tradiţionala scandare de respect faţă de forţele de ordine: "Jandarmeria, jos pălăria!"  

Foto: Răzvan NEGRU, Dumitru CHISELIŢĂ, Liuba STARII

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia