Continental
Tribuna
Iohannis la Summitul NATO, despre Kovesi: "Nu a fost o opțiune pentru mine să nu respect Constituția"
Iohannis la Summitul NATO, despre Kovesi:

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că, în cazul revocării din funcție Codruţei  Kövesi, a respecat statul de drept şi Constituția.
Aflat la Summitul NATO care se sesfăşoară în aceste zile la Bruxelles, Iohannis a mai adăugat că, pentru el, „calea românească este calea valorilor democratice și a statului de drept. Eu îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. Și atunci, este evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, respectă deciziile Curții Constituționale. Drept pentru care am pus în aplicare decizia Curții Constituționale. Nici într-un moment nu a fost o opțiune pentru mine să nu respect Constituția, să nu respect statul de drept. Dimpotrivă, eu îmi doresc ca acest pas pe care l-am făcut să fie înțeles ca și un pas în supremul respect pentru Constituție".
El a mai spus că, „dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupție încetează sau încetinește, nu, nici vorbă! Deci, lupta anticorupție trebuie să meargă înainte și va merge înainte!". Despre Kovesi şi activitatea DNA, preşedintele Iohannis a spus că „au făcut o treabă foarte bună", că „sunt oameni foarte bine pregătiți" şi că va sprijini în continuare, "poate și mai mult", lupta anticorupție.

Despre summit, Klaus Iohannis spune că „este extrem de important pentru NATO și, sigur, cu accente deosebite pentru România". "Se știe că obiectivul principal este consolidarea, întărirea, posturii defensive a NATO, dar pentru noi asta înseamnă lucruri foarte concrete. Noi am oferit un centru de comandă foarte important pentru a îmbunătăți coordonarea activității NATO din zona noastră, cu șanse bune de a obține acest centru. Și pentru noi este, evident, foarte importantă atenția pe care vrem să o dăm zonei Mării Negre. Iarăși aici, cu șanse bune, la inițiativa noastră, este o sesiune specială dedicată Mării Negre, la care este invitată și Ucraina, și Georgia. Noi credem că vom obține nu doar o atenție sporită pentru Marea Neagră, ci și o prezență a NATO sporită pe zona, pe regiunea Mării Negre, ceea ce pentru noi este foarte important. Iar Brigada Multinațională va fi mult mai importantă, fiindcă ea va deveni o Brigadă cu prezență permanentă, deci o Brigadă care va constitui un pol important pentru securitatea din zona noastră, din întreaga regiune".

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia