Tribuna
Iohannis la Kyoto: "România și Japonia sunt acum mai apropiate decât oricând"
Iohannis la Kyoto:
© presidency.ro

"România și Japonia sunt acum mai apropiate decât oricând. În actualul context global, marcat de război și de tensiuni regionale, este important să ne bazăm unii pe ceilalți pentru a apăra valorile fundamentale care ne definesc – dorința de pace și securitate, libertatea, democrația și drepturile omului, ordinea internațională bazată pe reguli", a declarat preşedintele Klaus Iohannis în alocuţiunea sa susținută în cadrul întrevederii cu autoritățile locale din Kyoto.
"Vizita la Kyoto completează în cel mai fericit mod succesul vizitei pe care am întreprins-o ieri la Tokyo. Am avut onoarea de a fi primit împreună cu soția mea, Carmen, în audiență de Majestatea Sa Împăratul Naruhito și de Majestatea Sa Împărăteasa Masako. Convorbirea a reliefat cât de profunde sunt legăturile dintre națiunile română și japoneză, construite de-a lungul istoriei noastre comune de peste o sută de ani. Aceste legături reprezintă totodată fundamentul pentru intensificarea cooperării dintre țările noastre în viitor", a mai spus Iohannis.
El a mai pomenit de un "pas istoric către o nouă etapă a relațiilor diplomatice dintre România și Japonia", prin semnarea Parteneriatul Strategic bilateral. "Raporturile dintre țările noastre au fost astfel ridicate la cel mai înalt nivel. Este un moment care constituie o rampă de accelerare a dezvoltării cooperării româno-nipone, prin extinderea portofoliului de acțiuni și proiecte comune în toate domeniile de interes comun", a mai spus Iohannis.
El şi-a mai arătat speranţa ca oraşul Kyoto să se poată înfrăți cu o localitate din România, "pentru a oferi ocazia punerii în practică a potențialului uman și economic încă nedescoperit dintre comunitățile noastre".






comentarii
4 comentarii

De la Cioabă la Naruhito ...si retur
08.03.2023 17:59
cioaba are mai multa cultura ca tine cioaba trebuie sa se inmulteasca daca nu romania se prosteste
bp
10.03.2023 10:24
Sa nu se multiplice nici cioaba nici sasu’ prostulprostilor! Ambii tare antipatici!!! Cand ii vad mutra ma apuca greata, sper ca nu va candida la primaria orasului!
10.03.2023 22:02
Prin ce ne apropiem de Japonia? Ca exemplu: Asa da, asa nu!
11.03.2023 09:53
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA