Tribuna
Iohannis cere prelungirea programului de vot în Diaspora: „Din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze”
Sorana MAIER
1487 vizualizari
Iohannis cere prelungirea programului de vot în Diaspora: „Din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze”

Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot, transmite Administrația Prezidențială.

„Modul dezastruos în care autoritățile au gestionat procesul electoral în secțiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroși cetățeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-și exprima opțiunea până la ora 21:00, când se închid oficial urnele. Președintele României atenționează că buna organizare a desfășurării alegerilor și respectarea dreptului constituțional de vot constituie obligații legale ale autorităților române responsabile. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis solicită Guvernului României și Biroului Electoral Central să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota. Președintele României cere autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21:00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota”, potrivit unui comunicat de presă.

Președintele a postat pe pagina de socializare o fotografie care surprinde românii stând coadă la lvot la secțiile din Diaspora, cu mesajul: Românii votează, românii contează.


comentarii
1 comentarii

Lasati, dle presedinte... va convine ... incompetenta guvernului. Asa castigati capital politic, ca in rest ...
27.05.2019 22:44
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia