Tribuna
Investiții în Cimitirul Municipal Sibiu. Reabilitarea aleii de legătură dintre zona Calea Cisnădiei și Aleea Eroilor
Investiții în Cimitirul Municipal Sibiu. Reabilitarea aleii de legătură dintre zona Calea Cisnădiei și Aleea Eroilor
© Primăria Sibiu

Primăria Sibiu continuă investițiile în Cimitirul Municipal Sibiu, iar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din această lună vor fi incluse două proiecte referitoare la aceste lucrări.

„Cimitirul Municipal Sibiu și-a schimbat mult aspectul în ultimii ani, prin investiții continue și datorită unui management performant și implicat în administrarea acestuia. De la capele, monumente și zona de morminte și până la alei și spații verzi, Cimitirul Municipal este tot mai ordonat și îngrijit. Inițiez aceste două proiecte de hotărâri ale Consiliului Local pentru aprobarea investițiilor cele mai importante din 2023 pentru acest obiectiv public”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Reabilitarea aleii de legătură dintre zona Calea Cisnădiei și Aleea Eroilor este estimată la 705.000 de lei și include realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise de reabilitare: spargerea betoanelor existente, amenajarea drumului și a trotuarelor și mărginirea cu borduri, crearea unei rigole pentru scurgerea apei de ploaie și amenajarea cu balast a zonei dintre drum și morminte. La final, pe această alee se vor planta arbori și arbuști.

Cel de-al doilea proiect presupune amenajarea a cinci alei pentru trafic pietonal în zona dinspre Calea Cisnădiei. Cimitirul Municipal se extinde în această zonă și astfel este necesară asigurarea accesului cetățenilor spre locurile de veci în condiții bune. Structura aleilor va fi adaptată traficului ușor, pietonal, și vor fi prevăzute cu rigole care să evacueze apa de ploaie. Investiția este estimată la 1,22 de milioane de lei.

 

Investiții realizate anul trecut

 

Anul trecut au fost realizate o serie de lucrări în Cimitirul Municipal. Reabilitarea Aleii Eroii Revoluției 1989, a doua ca mărime din Cimitir, a fost o investiție de aproximativ 1 milion de lei. La aceasta se adaugă mai multe alei amenajate cu balast care au fost reabilitate prinreașezarea și recompactarea stratului de piatră.

Au fost făcute și recondiționarea Monumentului Eroilor, prin curățare și placarea cu marmură, plantarea a 540 de arbori (salcâmi, tuia, hibiscus) pentru crearea de locuri umbroase, instalarea unui sistem de plată a accesului cu cardul la automatul situat în zona porții de pe Calea Cisnădiei, la celelalte două automate existând deja acest sistem.

Repararea gardului de împrejmuire de pe Calea Dumbrăvii și de pe Calea Cisnădiei, înlocuirea a 12 cișmele cu apă potabilă din Cimitir și dotarea lor cu sistem anti-îngheț, instalarea a peste 100 de indicatoare rutiere care să reglementeze traficul pe aleile carosabile din Cimitir și renovarea clădirii administrative pe interior și exterior, inclusiv recompartimentări au fost, de asemenea, lucrări realizate anul trecut.

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu


comentarii
2 comentarii

Cred că o schiță sau o poză ar "spune"mai mult decât zece articole scrise!Mai nou cei din cimitir beneficiază de o atenție sporită din partea primăriei! La doi pași Valea Sapunului arată dezastruos iar zonele adiacente străzii Siretului nu au fost reparate niciodată!
Sibian
18.01.2023 11:16
In loc sa mareasca suprafata mai bine ar modifica regulamentul pentru a permite ingroparea mai multor morti pe acelasi loc.
In prezent e admis ca pe un loc sa fie ingropati maxim doi decedati.
dacu
19.01.2023 07:28
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA