Tribuna
Investiție de peste 76 de milioane de euro, bani europeni, pentru apă și canalizare în nordul județului Sibiu
Laura BUCIU
3610 vizualizari
Investiție de peste 76 de milioane de euro, bani europeni, pentru apă și canalizare în nordul județului Sibiu
Foto cu caracter ilustrativ © Arhivă

Comisia Europeană a aprobat investițiile apă și canalizare în regiunile Mediaş, Agnita și Dumbrăveni, practic partea de nord a judeţului Sibiu, au anunțat, joi, reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Comisia Europeană a aprobat finanțarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita și Dumbrăveni, din judeţul Sibiu.

Investiția în valoare de 76.715.657 euro (costuri totale eligibile) se va realiza din Fondul de Coeziune prin Programul de Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Potrivit MIPE, proiectul vizează investiții de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în 19 unități administrativ-teritoriale din județul Sibiu, în scopul creșterii nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane și asigurării alimentării cu apă potabilă a populației prin extindere/reabilitare aducțiune; extindere / reabilitare rețea distribuție; extindere / reabilitare captare; rezervoare de înmagazinare apă potabila inclusiv stații de clorinare noi; stații de pompare noi / reabilitate; extindere / reabilitare rețea canalizare; reabilitare stație epurare ape uzate și stații de pompare ape uzate noi / reabilitate.

Populația beneficiară a investițiilor în alimentarea cu apă este de 36.136 locuitori și în infrastructura de apă uzată de 23.374 locuitori echivalenți.

Unitățile administrativ-teritoriale beneficiare din județul Sibiu sunt: Consiliul Județean Sibiu, Mediaș, Brăteiu, Ațel, Biertan, Dârlos, Blăjel, Copșa Mică, Axente Sever, Târnava, Valea Viilor, Șeica Mare, Dumbrăveni, Hoghilag, Alma, Arpașu de Jos, Agnita, Alțâna și Bârghiș.

 


comentarii
1 comentarii

O AS FIE BANI( tevi) INGROPATI FARA ROST ?????? va curge apa pe tevi ca la Sebesul de SUS??????? TEVI INGROPATE -- PARDON BANI INGROPATI DE VREO 5 ANI SI APA CURGE DOAR PE RAU NU PE TEVI Intreb -- ma e justitie in Romania ?????????? isi mai bate mult joc belitii din primarii de popor????? chiar asa de prosti ne tineti bugetarilor??? -- mai vreti sa fiti alesi???
09.09.2022 22:36
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA