Tribuna
Investiţie de 3 milioane euro la Sibiu
Compania austriacă de transport marfă şi logistică Gebruder Weiss va dezvolta la Sibiu un terminal de distribuţie, care va fi deschis la sfârşitul primului trimestru din 2010, investiţia fiind estimată la trei milioane de euro. Noul terminal va fi folosit pentru transporturi internaţionale, atât importuri cât şi exporturi, se arată într-un comunicat al companiei.
Compania a achiziţionat, cu 900.000 euro, un teren de 27.000 metri pătraţi, în Sibiu, lucrările de construcţie urmând să înceapă în circa două luni.
Localizat în apropiere de Sibiu, terminalul va oferi până la 6.000 de metri pătraţi de spaţii pentru servicii logistice, între 1.500 şi 3.000 metri pătraţi pentru operaţiuni de cross docking (descărcarea materialelor livrate dintr-un trailer sau vagon şi încărcarea acestor materiale cu scopul de a fi expediate, cu un timp de depozitare foarte scurt sau inexistent între cele două operaţiuni) şi circa 200 metri pătraţi de spaţii pentru birouri.
Gebruder Weiss România are peste 150 de angajaţi şi a investit în 2008 şi 2009 peste 15 milioane euro pentru dezvoltarea unui terminal în Bucureşti, deschis în luna iunie. În cadrul terminalului situat pe autostrada Bucureşti-Piteşti au fost relocate activităţile din Capitală ale companiei.
Reprezentanţii companiei estimau la lansarea terminalului din Bucureşti pentru acest an o cifră de afaceri de 17 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de anul trecut, când a raportat afaceri de 14,5 milioane euro.
În comunicatul remis marţi, Gebruder Weiss arată că estimările pentru acest an privind cifra de afaceri sunt de aproximativ 15 milioane euro.
Gebruder Weiss are sediul central în Austria şi este unul dintre cei mai mari furnizori de transport şi logistică. Compania, fondată în 1823 de doi fraţi, deţine în prezent 129 de centre la nivel mondial, 250.000 metri pătraţi de spaţii de depozitare şi efectuează 7,3 milioane expedieri pe an.
Compania a bugetat pentru Europa Centrală şi de Est investiţii de 100 milioane euro până în 2011.
Transportatorul austriac a intrat pe piaţa românească în 2001, prin achiziţia a 53% din acţiunile firmei Cargolog.

comentarii
1 comentarii

MULTUMIM AUSTRIEI !!!
bbg
22.07.2009 22:26
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia