Tribuna
Sevis
Invazie de urşi polari în oraşe din Rusia! VIDEO
Invazie de urşi polari în oraşe din Rusia! VIDEO

Dacă pe la noi doi-trei urşi nu mai impresionează pe nimeni, în timp ce sunt hrăniţi şi fotografiaţi prin curţi ori pe şosele, prin alte părţi prezenţa lor a ajuns să bage spaima-n populaţie. 
E cazul mai multor oraşe din Rusia confruntate cu veritabile invazii. Zeci de urşi circulă nestingheriţi pe străzi, localnicii se tem să mai iasă din case, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă în arhipelagul situat în Oceanul Arctic, potrivit digi24.
Situaţia este una fără precedent: urşii au fost filmaţi în timp ce se plimbă prin holurile blocurilor şi în apropierea gropilor de gunoi, căutând hrană. Oamenii cer ajutorul autorităţilor şi se tem să îşi mai părăsească locuinţele.


Şi anul trecut, urşii polari şi-au făcut apariţia în zone locuite, însă numărul era mult mai mic decât acum. Autorităţile din zonă au instalat garduri suplimentare lângă şcoli şi grădiniţe, iar oamenii sunt transportaţi cu vehicule speciale spre şi de la locurile de muncă.
Fiindcă aceste animale reprezintă o specie pe cale de dispariţie, autorităţile nu pot da permise necesare pentru împuşcarea urşilor polari. 

 

comentarii
3 comentarii

Așa-zisa ”Invazie” a avut loc în arhipelagul Novaia Zemlea.
Novaia Zemlea (în limba rusă: Но́вая Земля́ , în traducere: „Pământul Nou”; a fost numită în engleză și mai este numită încă în olandeză Nova Zembla) este un arhipelag din Oceanul Arctic, în Regiunea Arhanghelsk (nordul Rusiei și nord-estul extrem al Europei).
Arhipelagul Novaia Zemlea este format din două insule mari, separate de Strâmtoarea Matocikin, și din mai multe insule mai mici. Cele două insule mari sunt: Severnîi (Nordică) și Iujnîi (Sudică). Novaia Zemlea separă Marea Barents de Marea Kara. Suprafața totală a arhipelagului este de aproximativ 90.650 km².
profesor de geografie
11.02.2019 01:49
Oare ce s-a intampla daca animalele ar da ordin sa fie impuscati oamenii care le acapareaza casele, le distrug padurile si ecosistemul ?
Oare... ?
11.02.2019 08:35
Roata e rotunda si se intoarce ..asa cum oamenii au invadat spatiile lor, acu e randul lor..bravo..sa ajunga in toata europa si sa fie toata europa sub gheata si zapada..rezista cei mai puternici
claudia
14.03.2019 18:18
Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia