Învăţarea ca poveste

Acasa >

Articol

Vineri, 15 aprilie a. c., începând cu ora 12, în sala Centrului de Cercetare Teologică din cadrul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc un eveniment de excepţie: prezentarea unui produs inovativ, revoluţionar, necesar digitalizării performante a predării și cercetării în domeniul educației. În acest caz, a aplicabilităţii, ca provocare didactică, a acestui produs în domeniul educaţiei religioase universitare şi nu numai.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Promotorii acestui eveniment vin din zona privată, cu o echipă creativă formată din şase tehnicieni, cu o activitate preponderent legată de sfera instalaţiilor de automatizare şi de supraveghere video, avându-l coordonator de proiect pe Ovidiu Bargau. Firma Ordis, pentru că despre ea este vorba, asigură servicii de pază pentru Ambient şi terţi, precum şi servicii LLD, această ultimă preocupare fiind una în care echipa investeşte, în ultima vreme, cele mai multe resurse inovative şi care comportă o componentă educaţională tot mai largă, impactând deja tot mai perseverent şi eficient învăţământul românesc. Totodată, extinderea activităţii societăţii în direcţia digitalizării şi a energiei verzi este manageriată de Cosmin Mihu.

În acest sens, activitatea a cunoscut o dezvoltare susţinută în special în directia digitalizarii şi eficientizării activităţii didactive, unde s-a reuşit, într-un termen de şase luni, implementarea într-un număr important de şcoli, primării, precum şi la nivel antreprenorial, a mai mult de 50 echipamente IdeaHub. Aceste demersuri au fost susţinute şi de Alta Consulting, unde Florin Bodea şi echipa formată din Cătălin Rus şi Claudiu Adascăliţei au participat activ la toate iniţiativele legate de prezentare, training şi, ulterior, servicii post vânzare. Alta Consulting este o societate care a apărut din reorganizarea Ambient, de unde inginerii software au migrat spre noua firmă, operaţiune coordonată de Vasile Bucurenciu.

Furnizorii centrului de profit, coordonat de Ovidiu Bargau, sunt identificaţi în funcţie de necesităţile clienţilor ocazionali sau a celor care au deja contracte, iar clienţii, de asemenea, vin din zona ocazională şi a celor contractuali.

Produsul educaţional propus cu acest prilej a fost unul cu aplicabilitate practică, în special, pentru zona învăţământului universitar, punct de pornire pentru dezvoltarea de conţinut didactic specific fiecărei discipline în parte, care să eficientizeze creativ şi tehnologic accesul la o educaţie modernă, la standardele unei generaţii pentru care învăţământul instituţionalizat chiar poate fi o provocare.

Necula Constantin Ioan

 

 Custom ImageCustom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image

21 aprilie 2022 la 19:41

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Biciclist lovit de o mașină pe B-dul Mihai Viteazu
Polițiștii rutieri au intervenit joi, la un accident produs în Sibiu, pe Bulevardul Mihai Viteazu. Un șofer a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 oră
Firma care a făcut dezinsecția la „Brukenthal”, amendată. Cât a „costat” incidentul
Direcției de Sănătate Publică Sibiu a avut o reacție fermă în urma evenimentului nefericit petrecut  la Colegiul Național...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 16 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit