FITS 2024
Tribuna
Învăţarea ca poveste
Învăţarea ca poveste

Vineri, 15 aprilie a. c., începând cu ora 12, în sala Centrului de Cercetare Teologică din cadrul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc un eveniment de excepţie: prezentarea unui produs inovativ, revoluţionar, necesar digitalizării performante a predării și cercetării în domeniul educației. În acest caz, a aplicabilităţii, ca provocare didactică, a acestui produs în domeniul educaţiei religioase universitare şi nu numai.

Promotorii acestui eveniment vin din zona privată, cu o echipă creativă formată din şase tehnicieni, cu o activitate preponderent legată de sfera instalaţiilor de automatizare şi de supraveghere video, avându-l coordonator de proiect pe Ovidiu Bargau. Firma Ordis, pentru că despre ea este vorba, asigură servicii de pază pentru Ambient şi terţi, precum şi servicii LLD, această ultimă preocupare fiind una în care echipa investeşte, în ultima vreme, cele mai multe resurse inovative şi care comportă o componentă educaţională tot mai largă, impactând deja tot mai perseverent şi eficient învăţământul românesc. Totodată, extinderea activităţii societăţii în direcţia digitalizării şi a energiei verzi este manageriată de Cosmin Mihu.

În acest sens, activitatea a cunoscut o dezvoltare susţinută în special în directia digitalizarii şi eficientizării activităţii didactive, unde s-a reuşit, într-un termen de şase luni, implementarea într-un număr important de şcoli, primării, precum şi la nivel antreprenorial, a mai mult de 50 echipamente IdeaHub. Aceste demersuri au fost susţinute şi de Alta Consulting, unde Florin Bodea şi echipa formată din Cătălin Rus şi Claudiu Adascăliţei au participat activ la toate iniţiativele legate de prezentare, training şi, ulterior, servicii post vânzare. Alta Consulting este o societate care a apărut din reorganizarea Ambient, de unde inginerii software au migrat spre noua firmă, operaţiune coordonată de Vasile Bucurenciu.

Furnizorii centrului de profit, coordonat de Ovidiu Bargau, sunt identificaţi în funcţie de necesităţile clienţilor ocazionali sau a celor care au deja contracte, iar clienţii, de asemenea, vin din zona ocazională şi a celor contractuali.

Produsul educaţional propus cu acest prilej a fost unul cu aplicabilitate practică, în special, pentru zona învăţământului universitar, punct de pornire pentru dezvoltarea de conţinut didactic specific fiecărei discipline în parte, care să eficientizeze creativ şi tehnologic accesul la o educaţie modernă, la standardele unei generaţii pentru care învăţământul instituţionalizat chiar poate fi o provocare.

Necula Constantin Ioan

 

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica