Tribuna
La biserica din Sibiel "slujeşte" lacătul
Laura BUCIU
7532 vizualizari
La biserica din Sibiel

Scandalul iscat la Sibiel de transferul preotului Muntean Ioan la Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" de pe strada Gh. Dima din Sibiu e departe de a se stinge. Dacă în urmă cu câteva săptămâni vestea că preotul din Sibiel va pleca la o biserică din Sibiu i-a revoltat pe unii dintre săteni, duminică nemulţumirea a atins punctul culminant, aceiaşi enoriaşi punând lacăt pe uşa bisericii şi declarând că nu vor fi de acord cu venirea unui alt preot. Cu toate că preotul Muntean Ioan a declarat reporterilor televiziunilor şi ziarelor care au tratat subiectul că a fost exclusiv alegerea sa să plece la biserica din Sibiu, că a susţinut un examen pentru a ocupa acel post, sătenii spun că la mijloc ar fi nişte presiuni. Acuzele lor se îndreaptă către câţiva proprietari de pensiuni din Sibiel, care, în opinia enoriaşilor revoltaţi l-au reclamat pe preot pentru că acesta din urmă ar fi refuzat să oficieze nişte cununii la nunţile tradiţionale demonstrative, organizate pentru turiştii cazaţi la pensiuni. Proprietarii pensiunilor demontează aceste acuzaţii şi susţin că preotul Muntean Ioan încearcă să arunce vina asupra lor absolut gratuit, punându-le sătenii în cap.

Hop şi politica

"Preotul nu a vrut să facă anumite lucruri în favoarea lor. Cum ar fi că nu a vrut să facă cununii în zi de post. Dar vă spun, părintele are 200 de semnături care îl susţin. Noi vrem să ne vină preotul înapoi, pentru că grupul ăsta care l-a înlăturat de aici are pe cineva mare în spate. El nu a vrut să plece de aici, dar nici nu minte. El dă ascultare. Dacă îi spun să spună că el vrea să plece, el aşa spune", a spus epitropul Stan Banciu (foto), unul dintre protestatarii vehemenţi. De celaltă parte, oamenii acuzaţi spun că preotul Muntean nu face altceva decât să învrăjbească sătenii: "Noi într-adevăr am vrut să facem astfel de cununii ca să păstrăm tradiţia. Dar ni s-a spus că nu e voie şi am înţeles, că suntem oameni normali. Şi facem doar alaiul nunţii. Nimic altceva. Dar astea sunt nişte găinării. Preotul vrea să râdă de satul ăsta. Spun că au strâns 200 de semnături? Câţi dintre semnatari locuiesc permanent în Sibiel?", se întreabă Adriana Oltean, care mai spune că, de fapt, în spatele susţinătorilor ar fi chiar fiii preotului, care au legături cu un anume partid politic.

"Poa' să vină şi Mitropolitul!"

Epitropul Bisericii, Stan Banciu, spune că semnatarii scrisorii de susţinere nu se vor da de o parte în a-l aduce pe preotul Ioan Muntean înapoi la Sibiel. Potrivit spuselor lui Banciu, dacă preotul Muntean nu va mai sluji la acea biserică, atunci nimeni nu o va mai face. "Poa` să vină şi Mitropolitul să slujească. Noi biserica n-o deschidem până nu vine părintele Muntean. De 200 de ani aşa ceva nu s-a întâmplat. Trei generaţii de preoţi au slujit aici. Preotul Muntean a făcut un legământ cu satul ăsta", a mai spus Stan Banciu.
În ceea ce îi priveşte pe enoriaşi, aceştia refuză să deschidă biserica. Consilierul mitropolitan, preotul Constantin Valer Necula, spune că nu este normal ce se întâmplă în Sibiel, dar este de părere că situaţia nu are cum să dureze prea mult. "Oamenii au acţionat în mod ilegal. Aşa va rămâne cât vor vrea. Ei şi-au înţeles greşit drepturile. Dacă s-a ajuns în România să facem din meritele unui om prilej de batjocură, eu nu ştiu ce să mai zic. Dar vor deschide oamenii singuri, pentru că au nevoie de biserică. Mă întreb ce vor face dacă au un botez sau o înmormântare. Vor deschide biserica? Şi vor lăsa preotul să slujească?", s-a întrebat preotul Contantin Necula. La rândul său, protopopul Săliştei, preotul Ioan Ciocan spune că "Părintele Muntean a făcut o cerere pentru a primi parohia de la Sibiu, a susţinut un concurs, a fost exclusiv alegerea sa. Sper ca enoriaşii să înţeleagă până la urmă că a fost un gest benevol şi că liniştea şi echilibrul trebuie să triumfe". Primarul Săliştei, Teodor Dumitru Banciu, nu vrea să se implice în acest scandal: "Eu nu am nicio putere de decizie în această dispută. Ca enoriaş pot spune că sunt nemulţumit de felul în care arată biserica din Sibiel, de faptul că nu există încălzire centrală, iar oamenii trebuie să stea în frig, că nu s-au făcut unele reparaţii, că mobilierul este vechi sau că muzeul de icoane pe sticlă arată cum arată. Nu pot decât să constat aceste lucruri, pentru că bisericile nu se află în administrarea Primăriei. Există foruri care au dreptul să analizeze şi să hotărască asupra bisericii din Sibiel. Eu, în calitate de primar, nu am acest drept şi nici nu vreau să mă amestec în disputa asta". Am încercat ieri să îl contactăm şi pe preotul Muntean Ioan pentru a-i solicita punctul de vedere faţă de protestul enoriaşilor din Sibiel, dar a răspuns la telefonul mobil soţia sa, care ne-a spus că preotul este plecat la Sibiu şi nu are un alt telefon la el.
comentarii
105 comentarii

Vrajba nu se mai termina in tara asta iar preotii si Biserica sunt si mai penibili decat ceilalti. Biserica in loc sa isi realizeze rolul social se amesteca in lupte pentru putere, influenta si avere.In loc sa ridice biserici mai bine ar intretine pe cele existente si ar face camine pentru batrani sau pentru persoane defavorizate sau abuzate.
beastmaster
03.11.2009 06:30
Acuma daca preotul respectiv a sustinut un examen pentru obtinerea unui post mai bun ii si normal sa plece dintr-un sat la oras ca doar nu-i batut in cuie.
gogu
03.11.2009 08:56
nu va mai dati toti cu parerea cu privire la un subiect despre care habar n-aveti. nu avem de unde sa stim ca tot ce scrie in acest articol este adevarat.
je
03.11.2009 10:28
din cunoştinţă de cauză, adevărata miză este mutarea muzeului la sălişte. primar implicat. reclamanţii 5 familii cu pensiuni.ce veţi face cu pensiunile fără turişti stimaţi protestanţi. aţi transformat sibielul, oază de linişte
sibian
03.11.2009 12:10
vad ca sunteti nemultumiti ca a plecat pr.MUNTEAN...dar cu biserica ce aveti????????de ati pus lacat???chiar nu inteleg???
altii
03.11.2009 13:53
Biserica a fost construita de stramosii nostri si este a noastra.noi il vrem pe PREOTUL NOSTRU .
om de sat
03.11.2009 14:08
din ce a declarat primaru se deduce usor ca el este in spatele acestei actiuni nefaste pt. BISERICA!
la facut pe toate individu asta ii mai lipsea sa isi bata joc de oameni din Sibiel si de BISERICA din sat.
cunoscator
03.11.2009 14:12
pentru cei care nu au vazut inca sustinatori parintelui va spunem ca suntem mai multi decat credeti si toti suntem din Sibiel!!!
din sibiel
03.11.2009 14:15
IPS trebuie sa dea dovada de intelepciune!
Acest preot si-a respectat cu sfintenie biserica si credinciosii ei.
pentru linistea acestor oameni va rugam sa luati hotararea cea buna!
un om
03.11.2009 14:20
de ce atata minciuna parinte protopop??
asteptam sa spuneti numele celor care l-au reclamat pe parintele din Sibiel si sa recunoasteti ca s-au facut presiuni asupra d.voastra ca sa-l schimbati!!!!
eu
03.11.2009 14:25
Cununa sau nunta in biserica este un act religios. Aici u este locul de demonstratii pentru turisti sau asemenea jocuri nereligioase. Daca turistii vreau sa fie prezenti la asemenea activitati religioase , sa se informeze si sa vina atunci cand este o asemenea ceremonie adevarata. Sibielul nu are voie sa devina Disneylandul Romaniei.
Scherzi
03.11.2009 14:49
nevasta te iubesc
sotul
03.11.2009 14:51
ma gandesc cu groaza la cei ce au incuiat biserica interzicand in felul acesta sf liturghie. ei nu sunt iubitori de Biserica , pt ca daca si-ar fi iubit biserica pt care au fost mandatati de popor s-o ingrijeasca, Biserica n-ar fi aratat cum arata azi,ci sunt iubitori de preot. nu zice nimeni sa nu tii la preot ,dar sa nu-l pui in locul lui Dumnezeu. acum se vede in ce cred oamenii acestia. din declaratiile lor santajiste la adresa mitropoliei se vede ca numai in Dumnezeu nu. treziti-va
pt toti
03.11.2009 15:08
Sf Moise Macinic a mers la Viena pt apararea credintei si mentinerea Bisericii in credinta ortodoxa iar nu in interes personal, cum face fostul preot din Sibiel, si tot de sat este. tot scandalul acesta iscat de preot si intretinut de presedinta si de epitrop cu gasca lor fac necinste bisericii pt care s-a jertfit Sf Moise Macinic. el a murit pt Biserica iar voi vreti sa va lepadati de ea. rusine
tot pt toti
03.11.2009 15:15
Oamenii din Sibiel sunt invrajbiti de preot si de gasca lui.
din sat
03.11.2009 18:00
De vrei sa spui un adevar Tribuna te obstructioneaza. Luat-i aminte
Sadicul
03.11.2009 18:13
ma c....c pe tribuna si pe cei ce o ad ministreaza
nelu
03.11.2009 18:17
Am incercat sa va spun cine sta in spatele acestei polemici in Sibiel si am fost inlaturat prin lipsa comentariului .Asa ca aveti grije pe cine invinovatiti ptr starea conflictului.Imi pare rau ca cel cu care am fost coleg atitia ani si coleg de joaca este in stare sa stearga cea ce am scris
Veneticu
03.11.2009 18:24
Se adeveresc cele scrise la alegerile locale ca cel ce ocupa functia de primar al Marginimii a sarit pe geam ca sa scape din Tilisca
Un om
03.11.2009 18:28
PREOTUL NU ARE GASCA. EL ARE CREDINCIOSI!!!
VOI SUNTETI O GASCA OCULTA
pentru-din sat-
03.11.2009 18:40
PLECATI DIN SAT MAI AGARICILOR!!!!
Lasati oamenii adevarati cu preotul lor si cu credinta lor!!!
PLECATI DE UNDE ATI VENIT!!!!
eu
03.11.2009 18:42
pr mircea pacuraru nu are nici o vina oare in acest scandal
pop
03.11.2009 18:45
Mai lasati-l pe Banciu in pace,cite lucruri bune a facut pentru Sibiel,nu le recunoasteti,pentru bani faceti si nunta in post,va costumati tot pentru bani,la fiecare autocar strain,ar fi minunat sa va administreze un adevarat manager muzeul,pina nu v-a deschis capul orasenii ce valoare are o icoana pe sticla le-ati coborit de pe pereti si le-ati vindut cu 200 de lei vechi
dor de dor
03.11.2009 18:48
ai mintit Banciule cate nedreptati ai facut in SIBIEL inpreuna cu LUCA PAU si STANCA.
cat de curand faceti baie in rau.
om din sat
03.11.2009 18:59
Eu nu am nicio putere de decizie
dor de sibiel
03.11.2009 19:21
Este vechi mobilierul de la biserica - zice baciu-
ce a facut cu toti nucii care s-au taiat din sat?
cred ca o sa dea socoteala in curand!...si de nuci si de banii stransi pentru proiectele pe care zice ca le-a facut el cu asociatia...pe banii oamenilor!!!!
cocon
03.11.2009 19:29
CIocan si Banciu au uneltit schimbarea preotului MUNTEAN!!!
cunoscator
03.11.2009 19:34
Eu lucrez intrun domeniu diferit si ma intreb daca mi s-ar intampla ceva asemanator cu ce i s-a intamplat parintelui de la Sibiel..oare nu m-ar ajuta nimeni?
cu siguranta colegii mei ar fi primi!
unde sunt preotii , colegii preotului Muntean???
Si voua vi se poate intampla o asemenea nedreptate oricand.....meditati dragi PREOTI .
parere de rau
03.11.2009 19:39
Sigur ca are vina si pr. pacuraru...doar are rude apropiate in sat cu copii preoti.
vina
03.11.2009 19:42
paule?am auzit ca esti var cu preotul!
halal om..vai de capul tau....tremurici....
pau-bau
03.11.2009 19:45
sunt de acord sa va ajut in rezolvarea problemei si sa trimfe ADEVARUL
salistean
03.11.2009 19:48
preotul nu a sustinut nici un examen...minciuni ale protopopului. el vrea sa scape cu fata curata...
SPUNETI ADEVARUL PARINTE DACA VRETI RESPECT!!!
pt gogu
03.11.2009 19:52
pr pacurariu este din jud hunedoara, deci nici un grad de rudenie cu fam Ciortea. nu cred ca vreunul din copiii fam Ciortea ar veni in sibiel pt ca au unde sa stea si din cate stiu eu stau bine. tot din cate stiu eu aceasta informatie a nascut-o tot pr munteanu, care stiind adevarul prin minciuna a incercat sa-i discrediteze pe acesti 2 pr si familia lor. este un gest de necolegialitate, cum vrea in felul asta sa-i ia preotii aapararea, cand popa denigreaza pe proprii lui colegi
pt vina
03.11.2009 20:16
Preotul nu a denigrat pe nimeni si nici nu a dat vina pe cineva!
Asta va inchipuiti voi cei care l-ati amenintat tot timpul.
Zilele trecute afirma unul din grupul vostru ca -i-am facut vant lu popa- si asta nu a fost singur.
bietii de voi , astea sunt bucuriile voastre...saraci cu duhu mai sunteti
eu
03.11.2009 21:14
PREOTUL MUNTEANU RAMANE PREOT ORIUNDE AR MERGE IAR VOI ramaneti niste papagali orice ati face!!!
tot eu
03.11.2009 21:16
DUMNEZEU SA VA AJUTE, PARINTE!!
maria
04.11.2009 08:08
Faptul ca un preot se muta de la sat la oraș este oare un semn de ineficienta la fosta parohie? Un om care gandeste normal poate sa-si dea seama ca doar nivelul de pregatire te poate propulsa intr-un post superior. Ca stafiile celor carora le-a ,,cantat in struna"
pr.Vasile- Bistrita.Nasaud
04.11.2009 09:10
Lasati totul in grija DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS!
parinti
04.11.2009 11:20
Este ciudat ce se intampla aici. Oamenii cu functie din biserica (pr. Ciocan, consilierul mitropolitan) sustin ca preotul Muntean a fost prommovat fiindca este un om capabil si are calitatile necesare. Insa urmeaza apoi comentariile gastii de agarici din Sibiel care se plang de faptul ca biserica arata cum arata. Urmeaza apoi mumia de la muzeu care se plange de starea muzeului. Avem de-a face cu o contradictie evidenta intre spusele celor care au complotat la acest show de proasta factura: unii sustin ca preotul Muntean este un om capabil si merita sa fie promovat pentru calitatile sale, iar ceilalti sustin ca este un manager prost si ca totul este pe dos la biserica din Sibiel. Ar face bine acesti oameni sa se puna de comun acord cu o varianta, ar da mai bine pe foaie.
Apoi mai este un lucru: va asigur ca nu s-a sustinut absolut nici un concurs pentru ocuparea postului de preot in Sibiu, asa cum sustine protopopul din Saliste si cei de la Mitropolia Sibiului. Si va spun asta in cunostinta de cauza. Daca este cineva interesat (cei de la Tribuna pot incerca) sa mearga sa ceara rezultatele concursului impreuna cu teza scrisa de pr. Muntean, fiindca nu cred ca astfel de documente sunt confidentiale. Cand veti vedea ca nu exista o astfel de teza, o sa realizati de fapt de partea cui este adevarul!!!
In final, las cateva cuvinte, care daca ar fi intelese de catre gasca vesela (primar, protopop, pensionari=cei cu pensiuni) poate i-ar ajuta in drumul lor spre cainta: Doamne,
nimeni de nicaieri
04.11.2009 12:27
deci preotul Munteanu minte ,el a declarat pe posturile tv ca a sustinut un examen pt parohia Sibiu si a facut cerere de transfer ,RUSINE parinte pt o minciuna ai a reusit sa imparti satul Sibiel in 2 parti
pt nimeni de nicaieri
04.11.2009 13:02
Pentru cei care nu au inteles: sa isi indrepte atentia asupra spuselor epitropului Stan Banciu, din articolul de mai sus. Parintele Muntean, ca membru al bisericii, este obligat sa asculte spusele celor cu grad mai inalt decat al lui. Astfel, daca i s-a cerut sa spuna ca el doreste mutarea, astfel trebuie sa spuna, in caz contrar riscand sa ii fie retras dreptul de a sluji.
Legat de impartirea satului in doua (nu exista impartire in doua PARTI, pentru ca impartirea implica din start partile, dar asta e discutie de nivelul abecedarului si nu o dezbatem acum, trebuia cu mult inainte): va asigur ca cele 5 fam. de pensionari, oricat de stralucite ar fi, nu fac cat cei 200 de oameni care au semnat pe o lista, la vedere. Daca nu sunteti convins, puteti face un recensamant in Sibiel si apoi sa intrebati si sa aflati cati oameni sunt impotriva preotului (sa va fie mai usor, puteti intreba prin sondaj, insa cu o eroare medie de 5% ar reiesi probabil ca 0% din localnicii Sibielului sunt impotriva preotului, ceea ce din punct de vedere al calitatii umane este chiar adevarat)
nimeni de nicaieri
04.11.2009 13:38
Intregul sat este de partea preotului.
Reclamantii sunt ca si inexistenti iar traiul lor in sat o sa fie foarte amar de acum inainte!!
eu
04.11.2009 14:51
m-am lamurit de la epitropul Stan Banciu a pornit tot scandalul din Sibiel ( sper ca nu esti ruda cu primarul )ca chiar nu va mai inteleg ,referitor la faptul ca tot satul este de partea preotului va inselati domnule Stan Banciu unii habar nu au ce-au semnat la fel ca atunci cand a-ti strans semnaturi pt preotul Munteanu sa-l aduceti in Sibiel (va caracterizeaza stransul de semnaturi)ce-ati impartit cu preotul Munteanu de mintiti amandoi satenii OAMENI BUNI vorba proverbului NU FACETI CE FACE POPA...
pt toti
04.11.2009 16:05
monsieur, dar ce anume au impartit cei doi? aveti cunostinta de astfel de lucruri? lamuriti-ne si pe noi, oamenii simpli. Si inca ceva, de unde stiti ca oamenii nu stiu ce anume au semnat? Ati facut o ancheta sociala sa aflati acest lucru sau doar banuiti? Poate aveti aptitudini de mama omida si "a-ti" (corect ati, fara liniuta, dar poate nu o sa fi inteles, asadar folosesc acelasi limbaj defectuos;daca se doreste, se poate explica simplu gramatical cand se foloseste cratima=liniuta) citit in pestele de cristal chinezesc care il tineti pe noptiera lucrurile asta? Daca oamenii nu stiu ce au semnat, propuneti-le o adunare sateasca la caminul cultural si explicati-le coerent sitatia. Si oferiti-le o noua lista sa semneze impotriva preotului. Sa vedem atunci cat de adevarat este adevarul sustinut de voi.
pentru "pt toti"
04.11.2009 16:25
Scandalul din Sibiel a pornit de la consilierii primarului , de la fam. Pau, Ciortea ,Oltean care nu mai stiau ce sa faca sa-i fie pe plac tovarasului de la primarie!
voi v-ati vandut satenii pt. diavol!!!
rusine
04.11.2009 16:28
Voi toti care ati uneltit impotriva preotului ati fost convinsi ca in afara de voi nimeni nu mai gandeste sau nu mai are drepturi in sat!!!!
V-ati inselat amarnic!!!!
eu
04.11.2009 16:31
Am intrebat ceva: ce s-a intamplat cu gradina scolii? cine o are in folosintaaa????din cate stiu eu nici preotul , nici epitropul si nici lita IOana!!!!
Raspunde ca tot iti folosesti copiii pt. sustineri si slugareli la primarie!!!!!probabil pt. asta trebuie sa faci pe plac baciului....
om de sat
04.11.2009 16:36
care este pretul pt. canalizare si apa in sat???
pregatiti actele ca vrem sa vedem cu ce semnaturi ati hotarat sa adunati bani de la oameni ....ca..parca primaru zice peste tot ce e meritul lui....deci noi , satenii, astea multi dar nu prosti ce-am platit???comisioane la AS>2000?
din SIBIEL
04.11.2009 16:42
nu vreau sa mi-o luati in nume de rau, dar daca tot iubiti mai mult pe preot decat Biserica lui Dumnezeu, foarte usor puteti sa va duceti si d-voastra la Biserica din Sibiu, iar pe cea din Sibiel lasati-o pt cei care iubesc Biserica stramosilor lor. scandalul nu l-a creat Biserica dar ea este cea care are cel mai mult de suferit. daca si pr munteanu ar iubi Biserica si pe voi, v-ar fi spus acelasi lucru, in schimb v-a inversunat impotriva Casei Domnului
pt toti
04.11.2009 18:42
stimabile sunteti cam recalcitrant si iubitor de cearta. pt binele d-voastra ar fi recomandat sa va schimbati atitudinea, nu de alta dar mi-e frica sa nu faceti vreun infarct de-atata rautate ce cred ca aveti in suflet. oricum nu puteti schimba situatia, dar credeti-ma, cu rautatea sigur veti ramane si veti avea de pierdut
pt eu
04.11.2009 18:48
Putem schimba situati in scurt timp!!!cand va trebui sa raspunzi la intrebarile de mai sus!!
Te-ai crezut primar de Sibiel???o sa cazi bine de tot...
aceeasi
04.11.2009 19:29
duminica se tine slujba.
www
04.11.2009 20:40
bai omule tu chiar esti pe nicaieri. De ce nu faci tu asa zisul ~recesamant~ in sat? O sa realizezi ca sunt mult mai multe persoane care sunt impotriva preotului Munteanu.
Mai terminati cu tiganiile si amenintarile. Preotul oricum a plecat si voi ati ramas in sat cu cei 5 pensionari, proprietari de pensiuni, tot de ei va ajutati.......voi chiar sunteti ORBI
pentru - nimeni de nicaieri-
04.11.2009 21:39
Daca pentru mutare la sibiu, nu a-ti depus cerere, ci a-ti fost fortat, de ce a-ti depus cerere de mutare la biserica din satul Fantanele, domunle Muntean?
Cerere era admisa pentru postul vacant din Fantanele - dar fara doamna PREOTEASA....
VENETIC
04.11.2009 21:43
Ce sotie este aceea care nu este alaturi de sotul ei in momente importante din viata lui? Un astfel de exempu este sotia preotului Muntean, care in ziua in care el era instalat ca preot la biserica din Sibiu, ea era in satul Sibiel, pentru a lua pulsul situatie tensionate din sat.
RUSINE, RUSINE!
sigherean
04.11.2009 21:48
Multi si prosti. Voi se pare ca mergeti la biserica pentru preot, nu sa va intalniti si sa va rugati la Dumnezeu sa va deie sanatate si minte, sau sa va ieie si pe aia pe care o mai aveti( stati in curtea bisericii cu tigarile aprinse, de parca ar fi lumanari....)
Ce conteaza ce preot slujeste in biserica, important este s-si faca treaba bine
om de sat
04.11.2009 21:55
E frumos pe aici pe nicaieri, te invit cu drag. Ca raspuns, iti voi spune ca nu am nevoie sa fac recensamant sau ancheta sociala pt ca momentan lista cu semnaturile sustine parerea mea, nu pe a ta. Daca vrei sa ma convingi ca parerea ta e cea buna, fa-o cu argumente care stau in picioare, nu cu presupuneri. Amenintari din partea mea nu cred ca au existat, asa ca o sa presupun ca te-ai referit la alte comentarii. Iar legat de cei 5 pensionari, ar fi o mare mirare pentru mine sa aflu cum se ajuta lumea de ei :) Dimpotriva as zice, ei au sindromul "lipitoare".

Hai Unirea!!! :))
nimeni de nicaieri
04.11.2009 22:04
preoteasa o fi ramas in Sibiel sa-l urmareasca pe epitropul Stan Banciu sa nu deschida biserica duminica pentru SFANTA LITURGHIE -doar si ea a fost angajata bisericii

RUSINE ,RUSINE
pt omul de sat
04.11.2009 22:36
VOi nu aveti nici o vina!!!!fatarnicilor!!!!
cand veti simti pe pielea voastra ce inseamna sa-ti alungi preotul mai vb.
de ce nu raspundeti la intrebarile puse de vizitatori daca sunteti fara pata?
cara
05.11.2009 09:05
ce a cautat primarul in Sibiel sambata seara???
au facut strategii cu parastasu lui tremurici pt. soacra lui......vai de capul vostru.
eu
05.11.2009 09:08
noi iubim un PREOT iar voi un diavol.
cine pacatuieste mai mult???
ami
05.11.2009 09:12
iubeste-l pe Dumnezeu, pt ca daca nu-L iubesti pe El poti sa iubesti toti preotii din lume ca tot nu te mantuiesti. si daca iubesti pe unul si pe altul urasti, tot nu te mantuiesti. mantuirea consta in iubirea neconditionata a tuturor. nu conteaza cine pacatuieste mai mult sau mai putin, ci conteza cine iubeste mai mult."iertate sunt pacatele ei cele multe ca mult a iubit" i-a zis Domnul femeii pacatoase
pt ami
05.11.2009 21:11
Se vede ca sunt multe persoane in satul Sibiel care nici nu au habar despre ce se intampla........pana la urma urmei a reusit k sa faca satul de rusine....asta cred ca aveau de gand de la bun inceput...si pt multe persoane mai documentativa si nu mai ascultati de asa zisul epitrop Stan.si de preot knd vine pe la voi sa tineti cu el....el si-a cautat-o...Preotul tot preot ramane si cel ce va veni tot preot ii
nimeni
06.11.2009 14:21
de unde stiti voi ca preotul care o sa vina in locul d-lui Muntean, este bun sau rau( daca isi merita postul, sau meritam noi ne slujeasca)?
Un lucru e clar> Preotul Muntean nu mai este preot la Sibiel...
Obijnuiti -va cu ideea, si lasati circul.....ne facem doar de rasul lumii.
sighereana
06.11.2009 14:59
dar nu vedeti ca s-a gasit scuza perfecta a asa zisilor "oameni de sat" sau autointitulatii "obste a satului" ca sa isi arate ciuda nemarginita pe pensiuni?....si cand mai si aud ca asociatia 2000 l-a dat afara pe popa ca nu vroia sa faca nunti.....popa e vicepresedinte al asociatiei....si la prima nunta pt care s-a dat marul de aur el si-a oferit de bunavoie si nesilit de nimeni curtea....tot asa de buna voie si nesilit de nimeni pleaca la sibiu....daca nu intelegeti mergeti in turnu bisericii si sariti.....aaa...dar nu puteti ca e incuiat.....numa bine
mda
06.11.2009 19:45
Primarul Banciu ar dori Muzeul de Icoane pe sticla la Saliste iar Preotul Muntean s-a opus...cam de aici incepe conflictul
un om din sibiel
07.11.2009 11:09
Ma intreb cum pot dormi linistiti acei"credinciosi" care scot un preot dintr-un Lacas Sfant,mai ales ca acel preot s-a dedicat trup si suflet enoriasilor sai.
Sa le fie rusine tuturor clevetitorilor,impreuna cu domnia sa primarul Banciu de la Saliste si pana la ultimul "lingau" al lui care vor sa-si imparta Sibielul!
Scoala din Sibiel si-au atribuit-o,gradina scolii de asemenea(ce are aici de spus Rica Pau?),parcele de-a lungul raului Sibiel(ce are aici de spus consilierul Luca?),oare ce mai urmeaza oameni buni ?
Cele cateva familii 4 sau 5 la numar s-au vandut cu totul,S-a intors Iuda pe pamant,numai ca de data asta sunt mai multi!
un om care stie mai multe
07.11.2009 11:18
Oare nu se gandeste nimeni...200 de familii il sustin pe Preotul Muntean iar 4 sau cinci familii nu (care jumatate din ei sunt venetici iar cealalta jumatate aghiotantii primarului).
un om din Sibiel
07.11.2009 11:21
Poate sa explice domnul Mitropolit Streza,daca Preotul Muntean nu ar fi fost suficient de bun...DE CE A FOST AVANSAT ? (si sa lase varianta cu "preotul a cerut sa se mute" ).
un om din Sibiel
07.11.2009 11:30
Familiile care nu-l vor pe Preotul Muntean...de ce nu au curajul sa o spuna in fata,se ascund...asta arata caracterul lor
un om din Sibiel
07.11.2009 11:36
Daca cei care sunt impotriva preotului le este rusine sa recunoasca si se ascund,ii ajut eu familiile:Stanca,Luca,Pau,Popa,Oltean,...RUSINE
un om care stie mai multe
07.11.2009 11:42
Pentru banciu si acolitii sai vor urma zile grele dupa data de 06.12.2009 ,va asigur. Ai uitat banciule ca exista 2 persoane care stiu multe despre tine si care sunt ca doi brazi caliti de greutatile vietii si de rautatea ta. Nu ai inteles nimic din alegerile locale dar acum vei vedea rand pe rand cum sibielul,valea,amnasul,sacelul si celelalte vor fi in spatele celor doi, care au curajul si forta necesara sa te invinga satui de faptul ca neamul marginenilor din care fac parte este umilit si tinut pe la usi de tine.
Big Boss
07.11.2009 16:39
parintii,fratii si neamul nostru plecati dintre noi sa uita de sus la noi si ne cer sa ne iubim PREOTUL NOSTRU cel care i-a dezlegat si i-a condus pe ultimul drum si ne cer sa fim alaturi de el in aceste momente care va asigur ca nu vor mai dura mult. Pr. Muntean se face vinovat de CREDINTA,PIOSENIE,BUN SIMT SI DE FAPTUL CA NE IUBESTE.Noi toti ii suntem datori.
Big Boss
07.11.2009 16:52
Pentru banciu si acolitii sai vor urma zile grele dupa data de 06.12.2009 ,va asigur. Ai uitat banciule ca exista 2 persoane care stiu multe despre tine si care sunt ca doi brazi caliti de greutatile vietii si de rautatea ta. Nu ai inteles nimic din alegerile locale dar acum vei vedea rand pe rand cum sibielul,valea,amnasul,sacelul si celelalte vor fi in spatele celor doi, care au curajul si forta necesara sa te invinga satui de faptul ca neamul marginenilor din care fac parte este umilit si tinut pe la usi de tine.
Big Boss
07.11.2009 16:53
STANCA,LUCA,PAU,OLTEAN SI timplarulNICOLAE,sa nu credeti ca v-am uitat si despre voi stiu multe.AM SA VA SPUN TOT CATE UNA. Oare ce cauta Pau cu Banciu acum o luna si ceva la un festival de la Bistrita Nasaud,sau poate este doar o coincidenta. Luca este cumva veteran de razboi de a cerut terenul de la gara Sibiel.Mai urmeaza.
Big Boss
07.11.2009 17:06
deja incep amenintarile din partea celor doi fii ai parintelui....se vede ce buni au fost parintele si doamna preoteasa incat si-au pus copii sa ameninte pers care nu sunt de partea parintelui...a reusit sa faca satul de rusine in cateva sapt...si tot nu se opreste....nici nu il prea intereseaza ce au de zis persoane cu functii mai inalte ca el....si lumea mai zice k ii Preot bun..dar de fapt el ii de partea raului.....
acelasi nimeni
07.11.2009 19:12
flacaule, o ti in truna cu amenintarile... asta e educatia primita de la parinti tai.
pentru big boss
08.11.2009 10:15
Amenintarile nu sunt din partea fiilor preotului.
Mai sunt oameni care stiu multe si vad ce trebuie!!!
DAr daca ar citi aceste randuri chiar i-as ruga pe fratii Muntean sa nu stea deoparte! sunt destepti , curati si stiu ce au de facut.
Daca vreti razboi, razboi veti avea .trebuie sa dati socoteala pt. multe.
ami
08.11.2009 15:26
Preotul si-a educat copiii ca un adevarat parinte nu i-a pus sa cerseasca nici la primaru si nici la strainii din sat asa cum fac copiii vostri.
eu
08.11.2009 15:28
Daca nu e bun pentru voi preotul MUNTEAN atunci celalti care au inmormantat o mama a unui preot fara Evanghelie, fara cadelnita si fara prapor si sfetnice....ce fel de preoti sunt.....ASTFEL DE PREOT VRETI VOI IN SAT ...SA PUTETI RADE DE EL SA+L PUTETI ATRAGE IN CHEFURILE VOASTRE DE LA PAU Din grajd.......vai de mama voastra....parvenitilor!!!1
om de sat
08.11.2009 15:38
voi vorbiti de educatie...voi care nu stiti sa fiti oameni..de ce nu iesiti in strada sa spuneti toate acestea , de ce va ascundeti ca sobolanii si urmariti de dupa perdelele lu vetuta...ce se intampla...
sigherean
08.11.2009 15:41
PREOTUL MUNTEAN TREBUIE SA SE INTOARCA!
IL ASTEPTAM!!!!
bastinas
08.11.2009 16:58
VAI DE CAPUL VOSTRU FATARNICILOR, VOI CHIAR CREDETI CA SUNT EU FIII PARINTELUI? CHIAR MI-AR PLACEA SA FIU.SA STITI CA FIII NU AMENINTA EI VOR FACE SI VA FI VAI DE CAPUL VOSTRU IN ACELE MOMENTE.MI-E MILA DE VOI SI MAI ALES DE BANCIU CARE DACA E PANA ACOLO AR TREBUI SA-I MULTUMEASCA FIULUI,PENTRU CA EL L-A PUS ACOLO UNDE E... DAR TOT EL IL VA DARAMA LA FEL CA PE VOI.
Big Boss
08.11.2009 19:42
PT ACELASI NIMENI ATAT ITI SPUN: CHIAR ESTI UN NIMENI,RECTE UN INSIGNIFIANT CARE CONTESTA UN OM DIN SPATELE MONITORULUI DAR CARE L-A FEL CA CEILALTI CONTESTATARI NU AU CURAJUL S-O SPUNA IN FATA OAMENILOR.APROPO VOI SUNTETI CHIAR NIMENI ADICA LUCA, NICULAE, STANCA,OLTEAN,PAU SI DESIGUR BANCIU CARE-I SI INTRECE.
Big Boss
08.11.2009 19:51
pentru doamna olteanu:deja te-a vandut banciu? pacat chiar meritai sa fii asistent social, dar pentru tine, pentru ca in curand chiar vei avea nevoie. PENTRU CEILALTI PAPAGALI ATAT VA SPUN: STATI MAI MULT PRIN CASA, CA NU SE STIE...
Big Boss
08.11.2009 20:06
felicitari celor care ameninta.se vede cata credinta aveti????tine-ti biserica ca lacatul pus.voi sunteti niste oameni fara caracter.DAR STATI LINISTITI CA DUMNEZEU VA FACE DREPTATE.EL ESTE CEL CARE ARE PUTERE, NU VOI CEI DIN SPATELE MONITORULUI.FITI MAI BUNI CA INCEPE POSTUL SI SE APROPIE SFINTELE SARBATORI. ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!!!!!
un om
08.11.2009 20:35
daca tu ai ceva de spus lui(LUCA, NICULAE, STANCA,OLTEAN,PAU SI DESIGUR BANCIU CARE
pentru big boss
08.11.2009 21:24
cand se face totusi slujba...........este totusi greu fara preot..........dati mi si mie de stire
curiosul
08.11.2009 21:28
juhyfgjhfl
xxxx
09.11.2009 08:06
eu le-am spus in fata tot ce cred si o mai spun de cate ori ne intersectam...oameni jalnici...vati gasit linistea acum ca nu mai aveti preot???
caraghiosilor...mi-e mila de voi si de mamele voastre care ar trebui sa va planga de mila!!!rau vau mai crescut , serpi veninosi
imbncrrscv,khgf
09.11.2009 16:11
aaa, crezi ca mi frica ca afla primarele ce am scris aici????
eu iam spus direct si stie ca apreciez oamenii adevarati nu plosnitele de sibiel a caror nume circula pe aici.
paule esti neam cu preotul?????jigodie.....te crezi apreciat dar esti un nimeni in drum....tremurici cu fata de gay.
VALERI-caca
09.11.2009 16:16
ce urat sa vezi atata rautate pt ce? credeti ca fara parintele ca paroh in Sibiel viata nu merge mai departe? mai lasati rautatea si batjocora ca nu va face bine sufletului.
www
09.11.2009 17:07
ai fi putut sa semnezi numai W -asta e numele care ti se potriveste
viata noastra merge inainte, frumos, drept si cinstit asa cum a fost si pana acum.a voastra o sa fie insemnata de tot ce ati facut impotriva parintelui...l-ati vandut ...pentru cine? pentru ce?
unii din gloata voastra au avut primele semne. afost doar inceputul......
rila
09.11.2009 19:56
NICULAE MUNTENA bine te mai acopere primaru faci rachiu fara sa pltateti acciza ala stat(am facut si eu rachiu , mai exat la mama ta acasa ) , cari lemne din padure cu rmemorcile ai spatele bine acoperit pina cind ?!!!!! te mai lauzi si cu acoperisul fintinile facute prin sat cu bani tai s-au de la primarie (inclusiv lemnaria ).
Astept replica ta !!!!!!!
piti
10.11.2009 17:23
preotul a plecat dar a sadit intre voi ura. el s-a dus dar voi cu ura si dusmania ati ramas. pacat.
pt toti
10.11.2009 21:04
ura a-ti sadito voi cei ce intretineti atmosfera si um fugiti cu pari la primarie .

cinste voua VENETICILOR !!!!
piti
11.11.2009 12:48
mai ia si rasfoieste o carte de gramatica ca esti praf cu ea, se vede ce sustinatori are parintele
pt. piti
11.11.2009 17:57
Este o mare zarva cu Biserica in Sibiel . N am mai auzit de asa ceva nici odata in viata mea.
Tarziu Madalina
11.11.2009 18:47
Sustinatorii parintelui Muntean sunt oameni cinstiti ,cu omenie si respect .
Ne trimiti sa deschidem cartea de gramatica pt. ca nu aveti alte motive sa va atingeti de noi:n-am furat , n-am mintit, n-am turnat pe nimeni la baciu de la primarie ...
si nici nu ne-am facut averi profitand de munca altora asa cum faceti voi..fatarnici si lipsiti de frica de DUMNEZEU.Veti plati toate acestea in curand!!!
pacurar
12.11.2009 16:42
ce mai faceti
ana
15.11.2009 20:50
Asteptam sa se intample o minune!!!!TU?
maria
16.11.2009 16:16
ce se mai intampla pe la sibiel? s-a deschis Biserica?
un curios
27.11.2009 17:02
ati deschis biserica?
popa
28.11.2009 19:27
sa le fie rusine la cei ce conduc biserica ortodocxa.intro zi o sa va dea lumea foc ,ca ati anceput sa faceti politica cam multa si ati uitat de credinta!!!
tudor
01.02.2010 16:01
nu stiu cine .si ce politica face ,dar noi peste 600 de persoane ,este o persoana ,una la mie ca parintele munteanu.un preot adevarat,,daca e nevoie de aici din spania va sustinem parinte..ati slujit la fofeldea ..si oameni va sunt alaturii.cu respect fam toader..viorica
viorica toader
27.10.2011 01:31
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia