Tribuna
Intrare liberă, trasee distractive și alte surprize, la Muzeul ASTRA
Intrare liberă, trasee distractive și alte surprize, la Muzeul ASTRA
Muzeul ASTRA intră în luna copilăriei printr-o serie de evenimente speciale. Pentru început, în acest weekend, Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va organiza cea de-a XIII-a ediție a Târgului Național de Jucării.

Cu acest prilej, vor fi pregătite trei trasee distractive: “Meșterul olar și oala fermecată”, „Moara norocoasă” și “Oița năzdrăvană”, care vor fi puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Drumețiile distractive vor fi disponibile gratuit pe tot parcursul lunii iunie, între orele 10 și 18, tocmai ca fiecare participant să aibă timp să descopere toate indiciile de pe fiecare traseu.

“Odată intrați în Muzeul ASTRA, cei mici preiau broșurile și creioanele colorate de la standuri special amenajate. Fiecare poate parcurge ce traseu dorește, notează indiciile și apoi la întoarcere, la intrarea principală, ei primesc o recompensă din partea noastră. Ne dorim foarte mult să fim alături de toți copii care vizitează Muzeul ASTRA. Astfel că inventăm noi modalități atractive și distractive prin care cei mici pot să descopere secretele muzeului nostru. Chiar dacă momentan nu putem organiza ateliere cu meșteri populari sau spectacole, ca în edițiile trecute, vizitatorii care vin aici cu mic cu mare trebuie să știe că prin astfel de acțiuni confirmăm faptul că suntem si rămânem un reper cultural-interactiv”, explică educator muzeal Raluca Andrei.

De Ziua Internațională a Copilului, vizitatorii cu vârsta până la 18 ani vor beneficia de intrare gratuită în Muzeu.

“Vom face tot posibilul ca pe parcursul lunii iunie, în funcție de reglementările în vigoare, să aducem rând pe rând meșterii noștri dragi și jucăriile preferate ale copiilor. Între timp, puteți sprijini meșterii vizitând și achiziționând produsele lor autentice din Galeriile de Artă Populară din Pavilionul Muzeal Multicultural. Aici se regăsesc în mod sigur jocuri și jucării pe placul tuturor”, spune Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia