Continental
Tribuna
Interzis cu telefonul mobil în maşină! O ţară din Europa nu-l mai îngăduie nici dacă autoturismul e tras pe dreapta
Rareș BIŢU
2455 vizualizari
Interzis cu telefonul mobil în maşină! O ţară din Europa nu-l mai îngăduie nici dacă autoturismul e tras pe dreapta

Nici nu vreau să-mi imaginez cum ar reacţiona boactării care, pe la noi, conduc veşnic fără centuri şi vorbesc la telefon în draci, auzind că o ţară europeană interzice utilizarea telefonului mobil în maşini. Mai mult, de interzis îl interzice chiar şi când maşina este trasă pe dreapta, anunţă Agerpres.  

Şoferii din Franţa pot rămâne fără permis dacă folosesc mobilul, chiar şi când maşina este oprită sau staţionată în altă zonă cu excepţia parcărilor. 
Înalta Curte a stabilit în februarie 2018 că şoferii din Franţa au interdicţie la utilizarea telefoanelor mobile nu doar atunci când conduc, ci şi când maşinile sunt trase pe dreapta iar motorul este oprit, cu excepţia situaţiei în care autovehiculul se află într-o parcare special amenajată, scrie Le Figaro.
Dacă ignoră această dispoziţie legală, şoferilor li se poate suspenda pe loc permisul de conducere. Pedeapsa este mult mai aspră faţă de cea anterioară care sancşiona şoferii indisciplinaţi cu puncte de penalizare şi amendă. 
Folosirea telefonului mobil este permisă doar dacă autovehiculul a fost implicat într-un accident sau s-a defectat.  
Franţa a recurs la înăsprirea măsurilor luate pentru conducere periculoasă după ce, în ultimii ani, numărul accidentelor rutiere a crescut semnificativ după decenii de declin. Limita de viteză pe drumurile cu două benzi de circulaţie din Franţa a fost redusă de la 90 la 80 de kilomeri la oră. 

 

comentarii
2 comentarii

Trimiteți stirea la Parlament la Guvern la Politie sa faca sibiu ei un lucru bun in Romania.
Mimi
08.02.2018 08:42
Scuze,am scris "si" dar a aparut sibiu.
Mimi
08.02.2018 08:49
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia