Tribuna
PNL
Interviu cu Ioan Seuchea, primarul Cristianului, despre proiectele majore ale comunității, realizările în timpul celor patru mandate și obiectivele propuse pentru următorul mandat
ADVERTORIAL
1094 vizualizari
Interviu cu Ioan Seuchea, primarul Cristianului, despre proiectele majore ale comunității, realizările în timpul celor patru mandate și obiectivele propuse pentru următorul mandat

Timp de 16 ani, comuna Cristian este condusă de primarul Ioan Seuchea. În aceasta perioada localitatea s-a schimbat și s-a aflat în continuă dezvoltare. Încrederea alegătorilor, de fiecare dată, a fost câștigată prin fapte și promisiuni îndeplinite.

Despre realizările în timpul celor patru mandate, proiectele majore ale comunității, dar și despre obiectivele propuse pentru următorul mandat, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat TRIBUNEI, Ioan Seuchea, actualul primar și candidatul PNL la Primăria Cristian.

„Majoritatea locuitorilor comunei Cristian sunt mulțumiți de ceea ce s-a realizat în timpul celor patru mandate. La rugămintea și insistența lor, am decis să candidez pentru încă un mandat. Sunt sănătos, am puteri, știu ce trebuie să fac și mă țin de cuvânt. În ultimii ani, Cristianul a crescut cu o mie de locuitori. Tinerii sunt atrași de comuna noastră. Cartierul de tineret pe care l-am construit de la zero și l-am amenajat special pentru ei are o capacitate de o sută de locuri pentru case și are toate condiții: canalizare pluvială, apă, curent, asfalt”, spune Ioan Seuchea.

 

Comuna Cristian este înfrățită cu orașul Leuven din Belgia. Cele două primării colaborează și se ajută reciproc.

”Am primit un credit în valoare de un milion de euro, fără dobândă,  eu personal fiind garanție, l-am returnat exact când am putut. Avem relații de prietenie și colaborare încă din anul 2004. În 2019, am vizitat orașul Leuven și am purtat discuții cu cei de la conducere, iar în aprilie urma să ne viziteze primarul orașului. Am venit către ei cu o rugăminte să ne ofere o mașină pentru colectarea gunoiului și ca de fiecare dată, imediat, mi s-a aprobat. Partenerii noștri au venit cu diferite ajutoare și sprijin. În fiecare an au făcut câte o vizită ca să observe cum se schimbă și se dezvoltă Cristianul și au fost mulțumiți de ceea ce au observat, asigurându-ne cu sprijinul lor. Mi-au trimis câteva mașini pentru pompieri și salvare performante și dotate cu echipamentul necesar. Ne-au sprijinit financiar și ne-au ajutat. Am reușit să menținem acestea relații bilaterale. Am preluat și noi ceea ce am văzut la ei, exemple de bune practici”,  expliсă primarul.

 

Bilanțul mandatelor 2004-2020

Tot pentru TRIBUNA, Ioan Seuchea a făcut bilanțul activităților pe parcursul celor patru mandate, care au adus la dezvoltarea comunei Cristian și au îmbunătățit nivelul de viață al localnicilor, printre care se numără: Alocarea loturilor de case pentru tineri; Construirea terenului de sport multifuncțional din fonduri europene; Construirea capelei mortuare; Sprijinirea cultelor Religioase; Amenajarea rețelei de apă și canalizare pentru străzile XI si XIII din fonduri europene; PUG-ul comunei Cristian și a Cadastrului General; Construirea sălii de sport pentru locuitorii comunei; Asfaltarea cartierului de tineret și a altor străzi din comuna; Construirea podului peste Cibin; Asfaltare: 17 km de asfalt în comuna ; Construirea cartierului “La sere” (care va fi finalizat la finalul lunii noiembrie); Amenajarea rețelei de apă 20 km în interiorul comunei și constuirea rețelei de canalizare 17 km; Canal pluvial 9 km; Iluminat în  cartierul de tineret; Instalarea sistemului de supraveghere video în interiorul comunei și la ieșiri; Amenajare pieței și a pârâului morii. 

“Trebuie să reușești să realizezi tot ce ți-ai propus și să dezvolți comuna ca apoi să nu-ți fie rușine că ai ocupat acest post. O mulțime de oameni vin în Cristian și își iau loturi de casă pentru că știu că dispune de toate utilități pentru a duce un trai decent și liniștit. Comuna este curată, îngrijită și în continuă dezvoltare. Se lucrează la construirea unui cartier cu 150-200 de apartamente, sunt implicați niște investitori străini care se ocupă cu dezvoltarea acestuia”, mai spune Ioan Seuchea.

Potrivit acestuia, atunci „Când candidezi trebuie să ai și niște valori.Să-ți cunoști foarte bine comuna, toate punctele slabe și să răspunzi pentru fiecare promisiune, să reușești să le îndeplinești. Să te comporți omenește, să ai relații bune cu ei, să corespunzi așteptărilor și să contribui la îmbunătățirea vieții comunei. Consiliile locale nu mi-au întors proiecte, toate au fost în slujba comunității. Firmele, de asemenea, ne-a sprijinit. Un primar trebuie să știe să facă bani pentru comuna, să atragă investitori ca s-o dezvolte”  

Obiective pentru al cincilea mandat 2020 – 2024

Ioan Seuchea nu se va opri și va continua să se implice în derularea numeroaselor proiecte pentru comuna Cristian. Pentru al cincilea mandat, în perioada 2020-2024, candidatul își propune următoarele obiective: Construirea unei noi grădinițe, cu program prelungit, unde copiii sunt transportați de la domiciliu si retur cu microbuzul; Construirea unui ștrand pentru locuitorii comunei; Acordarea loturilor noi de case pentru tinerii căsătoriți; Finalizarea Cadastrului General și rezolvarea problemelor terenurilor care sunt în litigiu; Subvenționarea transportului în comun și atragerea unei firme competitive pentru un transport în comun civilizat; Negocierea cu firmele din zona de EST pentru mutarea sediilor intreprinderilor pe raza comunei Cristian; Rezolvarea situației de pe strada XXII (unde șase familii au construit clădiri pe un teren care nu le aparține);Sprijinirea cultelor religioase; Identificarea punctelor slabe care duc la inundații  în comuna și soluționarea problemelor de acest tip; Realizarea unei legături între podul nou peste Cibin și viitorul sens giratoriu de la ieșirea din Cristian spre Sibiu; Sprijinirea locuitorilor din cartierul de tineret pentru introducerea gazului metan; Renovarea Căminului Cultural.

“După revoluție, s-a făcut o mare adunare în Căminul Cultural din comuna și am fost ales primul primar. Le-am mulțumit pentru încredere, dar nu am putut să rămân. Am avut o datorie la comunitate. Peste ceva timp, am decis să intervin în viața comunei și s-o ajut. M-am ținut de promisiuni. Realizările mele nu sunt laude și pot fi văzute în comuna Cristian. Dacă electoratul consideră că îl mai pot ajuta, poate să voteze în 27 septembrie, pentru primarul Ion Seuchea, consiliul local și consiliul județean”, conchide primarul.   

 

Foto: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia