Tribuna
AFF
Internările, analizele și istoricul medical al sibienilor, disponibile pe un portal web
Sorana MAIER
4096 vizualizari
Internările, analizele și istoricul medical al sibienilor, disponibile pe un portal web
© Răzvan NEGRU

Sibienii au de acum la dispoziție un portal medical unic la nivel național, în care își pot găsi datele medicale, analizele de laborator, internările, istoricul medical și își pot face programări la cele trei spitale din subordinea Consiliului Județean Sibiu. Platforma on line https://portalmedical.cjsibiu.ro/, care oferă acces la toate datele medicale personale, istoricul medical și cu ajutorul căreia sibienii se vor putea programa de acasă la medicii din cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu: Spitalului Clinic Județean de Urgentă Sibiu, Spitalului Clinic de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, este implementată de Consiliul Județean Sibiu.

„Acest portal este unic la nivelul spitalelor și județelor din România, este singurul portal funcțional de acest fel din țară, un portal prin care vrem să aducem la doar un click distanță. Pentru început acest portal va viza pacienții spitalelor din subordinea Consiliului Județean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul de Pneumo-ftiziologie, și Spitalul de Psihiatrie”, a explicat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Daniela Cîmpean spune că platforma este foarte intuitivă și prietenoasă cu utilizatorii, pentru că și-a dorit ca aceasta să poată fi accesată de cât mai mulți oameni și de locuitori de toate vârstele, care în timp vor reuși să își introducă în sistem date și informații de la alte spitale din zone, inclusiv de la cele private, ori de la medicii de familie.

 

Bilete de analize și programări

 

Portalul Medical asigură accesul pacienților celor trei spitale la un tablou centralizat care cuprinde date medicale, cum ar fi istoric medical, scrisori medicale, bilete de ieșire din spital și buletine de analize.

Totodată platforma permite realizarea de PROGRAMĂRI on line la cabinetele celor trei spitale din subordinea Consiliului Județean Sibiu. În situația în care pacientul dorește, platforma oferă și posibilitatea de a adăuga la profilul medical analize suplimentare care au fost realizate în alte clinici și poate da acces la dosarul medical unui medic în funcție de necesitate, inclusiv medicilor de familie.

Soluția a fost realizată la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte din cadrul unui amplu proiect realizat cu fonduri europene  “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Scopul proiectului este de a crește accesul online la serviciile publice gestionate de instituțiile din subordine în vederea reducerii birocrației pentru cetățeni când accesează servicii de sănătate. Proiectul are o valoare totală  de 3.701.804,04 lei , din care 3.141.080,48 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

 

Proiectul va fi extins în viitor și cu alte spitale din Sibiu și din localitățile din jur, autoritățile județene dorindu-și să includă inclusiv Spitalul de Pediatrie, pentru ca astfel la un moment dat să existe disponibil istoricul medical începând din copilărie.

Oana Popa, directorul executiv al Consiliului Județean Sibiu, a explicat că prin același proiect și site-urile din subordinea Consiliului Județean au fost modernizate și transformate în unele mai ușor de utilizat, angajații au fost instruiți pentru a gestiona acest portal și site-urile.

“Prioritatea noastră, aceea de a îmbunătăți serviciile medicale nu se rezumă la investiții în clădiri sau echipamente, ci constă și în identificarea de modalități moderne de interacțiune a sibienilor cu spitalele. Este o preocupare permanentă pentru Consiliul Județean și pentru administrațiile celor trei spitale simplificarea relației cu pacienții și eficientizarea la maxim a resurselor , fie că este  vorba despre resurse de timp sau financiare”, a mai spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu

Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/ poate fi accesată inclusiv de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu,  fiind adaptată accesării de pe orice dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator pe platformă folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre cele trei spitale, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

Proiectul are drept beneficiar Consiliul Județean Sibiu, iar ca obiectiv general optimizarea proceselor orientate către beneficiarii de servicii publice  , în concordantă cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice. Se urmărește dezvoltarea  capacitații de planificare strategică, creșterea accesului on line la serviciile publice gestionate de Consiliul Județean Sibiu și instituțiile din subordinea sa în vederea reducerii birocrației, simplificarea procedurilor și creșterea nivelului de competența a personalului.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
3 comentarii

Aceasta platforma va ajuta foarte mult in viitor
Ma bucur
09.03.2021 02:01
Sa le tzina Dumnezeu naravu'.
dacu
09.03.2021 08:09
Se pot elibera scrisori medicale online ?
Gloria
09.03.2021 12:18
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA