Tribuna
PNL
Interesul pentru funcția de primar este constant, dar propunerile pentru legislativul local sunt în scădere
Interesul pentru funcția de primar este constant, dar propunerile pentru legislativul local sunt în scădere
© Arhiva Tribuna

Cinci candidați vor participa în acest an la alegerile pentru postul de primar al orașului Avrig.

Conform procesului verbal întocmit de Biroul Electoral al Circumscripției nr. 4 Avrig prin care s-a stabilit numărul de ordine de pe buletinele de vot, cetățenii cu drept de vot ce își vor exercita opțiunea la alegerile locale la una dintre secțiile de votare organizate în orașul Avrig au de ales între Emil Prundurel – Alianța pentru Unirea Românilor, Adrian Dumitru David – Partidul Național Liberal, Lucian Mihai Vintilă – Partidul Social Democrat, Gabriel Vasile Oprișcan - S.O.S. România și Daniel Gheorghe Stoica – Alianța Dreptei Unite. (Ordinea menționării este cea rezultată în urma tragerii la sorți pentru numărul de ordine de pe buletinele de vot).

Pentru Consiliul Local al orașului Avrig și-au desemnat liste de candidați aceleași formațiuni politice, care, conform prevederilor legale, vor ocupa aceeași ordine pe buletinul de vot ca și în cazul alegerii pentru primar. De asemenea, pentru funcția de consilier în cadrul legislativului local avrigean, buletinul de vot va cuprinde și candidatul independent Roxana Fuiorea.

Față de alegerile locale desfășurate în anul 2020, se constată o stabilitate în rândul numărului de pretendenți la fotoliul de primar al orașului Avrig, chiar dacă formațiunile reprezentate în această cursă nu au fost aceleași. Doi dintre candidații din acest an (inclusiv primarul în exercițiu), au candidat și la ultimele alegeri, iar ceilalți trei participă în premieră la un scrutin de acest fel.

În ceea ce privește candidaturile pentru Consiliul Local Avrig, comparativ cu alegerile locale din 2020 se constată o scădere a numărului formațiunilor ce au propus liste de candidați (în 2020 au participat 7 formațiuni politice și o organizație a minorităților naționale). Și la ultimele alegeri locale a existat un candidat independent pentru funcția de consilier local.

D.F.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica