Tribuna
PNL
Inteligență Artificială, în spitalele din județul Sibiu. Medicii de la Spitalul de Urgență au deja „colegul digital”
Inteligență Artificială, în spitalele din județul Sibiu. Medicii de la Spitalul de Urgență au deja „colegul digital”

Conducerea Consiliului Județean Sibiu a transmis că susține modernizarea sistemului medical și propune spitalelor din subordine, dar și celor din județ, includerea și folosirea softului XVision bazat pe Inteligența Artificială care poate identifica 17 patologii de pe radiografiile de torace.

Această tehnologie avansată este deja folosită în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și urmează să fie semnat un parteneriat de colaborare și între compania XVision și Spitalul de Pneumoftiziologie, dar și cu celelalte spitale din județ.

„Medicina evoluează, iar datoria noastră este să ținem pasul și să fim receptivi la folosirea tehnologiei de ultimă generație în medicină. Inteligența artificială reprezintă un pas înainte pe drumul spre digitalizare a sănătății care, în contextul actual, devine tot mai necesară, iar experiența prin care am trecut anul acesta ne-a demonstrat cât de importantă este investiția constantă în spitale, dotări, echipamente. Îi felicit pe tinerii de la XVision pentru acest sprijin inovativ acordat spitalelor, și salut deschiderea medicilor de a folosi în beneficiul pacienților tehnologia, care îi asistă pe perioada de diagnosticare”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Softul dezvoltat de start-up-ul XVision, format dintr-o echipă tânără de IT-iști și medici radiologi, îmbină perfect medicina modernă cu tehnologia. Sistemul  folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări ale radiografiilor pulmonare, fiind menit să asiste doctorii în analiza pe care o fac, oferind în mod rapid o interpretare adițională a imaginilor medicale, asemenea unui „coleg” digital. Folosirea aplicației facilitează procesul de screening și prioritizează pacienții în funcție de patologiile detectate, putând fi folosit și pentru screening-ul pentru COVID-19.

 

Medicii au de acum un „coleg” digital

 

„Consider că digitalizarea sistemului de sănătate este un obiectiv ce se poate realiza printr-o strânsă colaborare între companiile românești și reprezentanții sectorului public, susținerea din partea oficialităților fiind necesar pentru accelerarea demersului. În acest sens, inițiativa Consiliului Județean Sibiu și sprijinul acordat demonstrează că reprezentații celor doua sectoare, public și privat, pot colabora pentru binele cetățenilor. Sperăm că implementarea programului XVision să vină în ajutorul medicilor, facilitând un act medical ce pune accent pe relația medic pacient și totodată ajutând colectivul medical să beneficieze de avantajul tehnologic oferit de inteligența artificială", a declarat Ștefan Iarca manager XVision. (L. B.)

comentarii
1 comentarii

Omul este faptura aleasa, dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, inzestrata cu voce cuvantatoare si cu judecata si intelepciune.

Obiectele nu poseda inteligenta, ele pot executa doar rutine de programare pe baza unor scheme logice si calcule matematice, termenul de Inteligenta Artificiala este impropriu, oricate miliarde de tranzistori si oricate miliarde de linii de cod ar scrie omul curentul electric care trece prin tranzistori nu devine Inteligent este doar obedient unor reguli ale fizicii pe care nici nu le poate depasi nici nu le poate intelege, aici intervine constiinta proprie omului care are suflet.
In centrul creatiei unde Dumnezeu a zis sa fie tot ceea ce este El care a zis: Eu sunt cel ce sunt, l-a zidit pe om cu mainile Lui.
Obiectele fara oamenii care le folosesc si le dau un sens nu poseda decat proprietati si calitati fizice, nicidecum intelectuale si termenul de inteligenta artificiala este un fals.

Kurt Gödel

Gödel are cercetări fundamentale în matematică și logică: teorema completitudinii calculului cu predicate, metoda aritmetizării meta-matematicii, teorema incompletitudinii sistemelor formale, teorema imposibilității demonstrării necontradicției sistemelor formale cu mijloacele sistemului însuși, prima definiție a funcției recursive generale.

Aceste teoreme au fost inspirate din opera logică a lui Leibniz și au arătat că rolul formalizării matematice introduse de David Hilbert este de nerealizat. Prima teoremă are însemnătate logică și conține importante implicații de ordin filozofic, fiindcă arată imposibilitatea unei formalizări complete a gândirii umane. A stabilit că în orice sistem deductiv, destul de implicat pentru a include raționamente aritmetice, există teoreme matematice care pot fi nerezolvabile în cadrul sistemului (nu pot fi nici demonstrate, nici infirmate).
dar cu prostia artificiala cum ramane ?
12.08.2020 00:16
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia