Tribuna
PNL
Întârzierea lucrărilor la blocul cu piscină de la granița dintre Sibiu și Șelimbăr i-a adus pe proprietari la capătul răbdării
Laura BUCIU
18584 vizualizari
Întârzierea lucrărilor la blocul cu piscină de la granița dintre Sibiu și Șelimbăr i-a adus pe proprietari la capătul răbdării

Au plătit bani grei și încă mai așteaptă să aibă casa pe care au visat-o: un apartament în singurul bloc care are piscină pe acoperiș. Întârzierile i-au adus la capătul răbdării pe oameni. Deși au plătit loc de parcare teran și subteran, acestea încă nu există, rampa de acces spre parcarea subterană nu este luminată, nici încălzită, cum era în proiect, iar la etajele superioare deja zidul s-a deteriorat din cauza infiltrațiilor. Piscina, deși este folosită de locatari, nu este luminată, iar pentru a putea sta noaptea pe terasa cu piscină, oamenii trag curent cu prelungitoare de la vecinii care locuiesc la etajele superioare.

„Nu se poate așa ceva. Am plătit 1.000 de euro metrul pătrat la gri. Am plătit 3.000 de euro locul de parcare, cei care am vrut în parcarea la nivelul solului și 4.000 de euro cei care au vrut subteran. Subteran e acum doar o mare magazie unde își mai pun oamenii câte ceva, o bicicletă sau ceva. Practic, parcări nu sunt. Gardul de grănițuire nu există, trebuia să avem gazon, dar nu există nici el. Nu avem interfon, scara blocului e vai de ea. Piscina există, o folosesc oamenii, dar nu are nicio siguranță, pentru că sticla care trebuia sa împrejmuiască blocul încă nu e cum trebuie. Lipsesc bucăți de sticlă. Ca să nu mai spun că nu e luminată. Uitați cum trag curent din casele vecinilor ca să poată sta cu un bec la piscină”, spune Lucian Gaidarji, care și-a cumpărat un apartament în blocul cu piscină.

Sibianul spune că dezvoltatorilor le-au fost aduse la cunoștință problemele lor, însă aceștia nu le-au dat un orizont de timp în care să le rezolve problema. Cu toate acestea, spune el, cumpărătorii au plătit, cei mai mulți, cu bani cash apartamentele, iar ei nu au fost întrebați dacă pot face acest lucru atunci când a cerut dezvoltatorul.

 

„Lucrările vor fi terminate. Am avansat încet din cauza lipsei de personal”

 

Reprezentanții dezvoltatorului au declarat, pentru Tribuna, că le sunt cunoscute nemulțumirile oamenilor, însă au sperat la mai multă înțelegere.

„Lucrările, în mare parte, s-au terminat. Am avansat. Înaintăm încet din cauza lipsei oamenilor și a pandemiei. Nu am putut să lucrăm din martie - aprilie până în mai -iunie. Lucrările se fac, dar încetul cu încetul. Asta este situația. Avem lipsă de personal și și de capital, din cauza pandemiei. Dar nu aceasta, cu capitalul este principala problemă. Lucrările în proporție de 90 - 98% gata”, a spus reprezentantul dezvoltatorului imobiliar.

Acesta a precizat că lucrarea nu s-a terminat și acolo unde s-a degradat, va fi reparat.

„Nu se lasă așa. S-au degradat anumite chestii. este ca într-un șantier. Anumite lucruri se degradează înainte ca șantierul să se termine și trebuie să revii asupra lor. E ceva normal. Nu va fi lăsat așa. Acolo nu sunt gata lucrările, urmează să le terminăm. Am predat oamenilor apartamentele tocmai ca să poată să amenajeze ca până noi ne terminăm treburile ei să își amenajeze, să poată să înceapă să folosească. Am dat piscina în funcțiune. Sunt singurii locatari din Sibiu care au piscină la ultimul etaj al blocului. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că sunt întârzieri eu îi înțeleg. Sunt întârzieri mari. Toleranța oamenilor a fost consumată în cadrul construcției la roșu. Acolo constructorul nostru a întârziat. În loc de șapte luni a terminat de pe 13 luni, aproape a intrat în faliment constructorul respectiv. Oamenii au un anumit grad de intoleranță la întârzieri, dar din păcate, întârzierile au fost deja consumate pe partea de roșu, iar acum, la finisaje, dacă am eu probleme, nu mai am parte de înțelegere. Nu am făcut un bloc care să cadă nimănui în cap, nu am făcut calitate proastă. Unde au apărut probleme am reparat si unde nu e reparat urmează a fi reparat. Eu nu am dispărut, sunt aici și răspund”, a spus dezvoltatorul.

 

© Răzvan NEGRU
 

 


comentarii
16 comentarii

Asa o fii,dar pe omul din poza il cunosc,un mare ticalos care se da handicapat dar in realitate nu are nimic.
Albu
12.08.2020 16:05
Vai de capu meu, cum arata noile constructii la sb!!! Fantastic!!!
costel
12.08.2020 17:34
Bine că n-a plouat că nu se mai angaja nimeni constructor. Rămânea șeful de șantier singur cuc. Turna el cimentu pe ninsoare?
Dorel
12.08.2020 17:48
iarna nu-i ca vara...si statul defect roman permite existenta a tot felul de firme de dizabilitati ...pe post de constructori seriosi....

unde sunt institutiile statului ?
cele cu 1,3 milioane de bugetari....platiti practic degeaba...sa ne furnizeze numai scuze si zero solutii

desfiintati TOATE institutile statului...in cazul de fata Inspectoratul de Stat in Constructii...taie degeaba frunza la caini
12.08.2020 20:00
Bloc cu piscina1 Aoleu, ce-a crescut nivelul de trai... Sau ..chelului - tichie de margaritar...
12.08.2020 20:15
Intr o tara in care nu de respecta legiile oamenii cumpara in continuare vise ....
Alin
12.08.2020 20:58
Mda, eu cred ca sunt răutăți la mijloc. Am amic care locuiește in bloc ei e foarte mulțumit. Casa scării e într-adevăr mizerabila, dar asta pentru ca locatarii nu fac curat. Sunt discuții in bloc exact pe tema asta. Mă rog, sa fie cu toții sănătoși.
Vasi
12.08.2020 23:34
D-ra Laura Buciu, care e utilitatea articolului??? Daca nu ne spuneti cine e constructorul (sa ne ferim de el pe viitor), ramine doar o disputa intre doi parteneri de "afaceri" privati, in care nu se stie care e mai smecher...
Individul din poza e deja cunoscut in oras, ca poarta ecuson de persoana cu handicap pentru a parca pe locuri rezervate, dar conduce masini scumpe, si mai nou achita sume uriase pentru o fitza... Poate o fi avand handicap mintal?
Adi
13.08.2020 07:54
Nu stiu care e situatia adevarata,dar omu din poza e un ticalos certaret.
Nu stiu cum a obtinut certificat de handica,ar trebui verificat.
Bodea
13.08.2020 08:30
Doua operatii in Germania, una la Chisinau cu medici de la Moscova , doua la Sibiu pentru o persoana din familie. Boala se numeste tetra pareza spastica ( nu poti merge pe picioare ). Pentru aceasta exista ecuson de handicap. Nu doresc nimanui ,
lucian
13.08.2020 08:43
daca casa scarii e mizerabila din cauza locatarilor va dati seama de piscina!!
13.08.2020 13:04
mai mintziti mult$
firma nenomonalizata(nu e voie)apartine de famelia TURCAN
cedreac va facetzi ca nu stiti?jeguri de autoritati
DNA daca mai exista sa va ia
adt3
13.08.2020 13:30
turcan si servicile israeliene .se stie ca sunt jidani cu protectie puternica .
Cunoscator
13.08.2020 19:17
Ce zici nu poate merge? Daca trebuie si alearga.
Eu il vad in picioare,nu-l vad in carucior.
Sa o spunem pe cea dreapta,de unde atatia bani pt.atatea operati.
Pt.lucian
13.08.2020 22:26
Gaidarji a fost seful poștei pe Sibiu sub guvernarea Pdl.
Sigur de acolo a strâns banii pt apartamentul ăsta.
La ce salarii mizere au bieții postasi și la cum arată oficiile poștale..... începi să înțelegi unde merg de fapt banii!
Direttore.
14.08.2020 00:57
Vizitati si cele doua asambluri de pe haralamb Georgescu daca tot faceti articole de genu, 2 blocuri sute de oameni pacaliti. Ambele blocuri strambe din toate incheieturile, finisaje de tot rasul, facute cu cele mai ieftine materiale de pe piata. Vizitati si stati de vb cu oameni care deja sau mutat in acel bloc sa descoperiti ce inseamna in ziua de azi *constructor/dezvoltator . La radio toata ziua reclama despre cel de al doilea bloc ( cel mai luxos assembly residential ) luxos pe hartie !!!
Tomas
14.08.2020 08:14
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia