Tribuna
Întâlnire cu păsările de apă de pe râul Olt, în drumeția de duminică
Întâlnire cu păsările de apă de pe râul Olt, în drumeția de duminică

Duminică, 9 februarie, sibienii, de la mic la mare sunt invitați să observe și să cunoască păsările de apă care iernează la noi în țară, pe râul Olt.

Programul Anii Drumeției organizează o ieșire în aria protejată dedicată protejării acestor păsări, situl Natura 2000 Avrig - Scorei - Făgăraș. Este un traseu foarte ușor, pe o distanță de 4-6 km, care se poate parcurge în aproximativ 3 – 4 ore.

„Dragi drumeti, drumeția de nivel foarte ușor, de-a lungul râului Olt pentru observarea păsărilor de apă care iernează în județul Sibiu o vom face într-o arie protejată dedicată protejării acestor păsări denumită situl Natura 2000 Avrig - Scorei - Făgăraș. Destinația aleasă pentru drumeția noastră este lacul de acumulare de pe râul Olt de la Avrig. Ne vom întâlni dimineață la ora 9.30 în parcarea de la Mall Șelimbăr din fața magazinului Hervis. După o scurtă prezentare a programului zilei vom porni cu mașinile către localitatea Săcădate, unde ne vom regrupa după barajul de pe râul Olt din dreptul acestei localități.

Vom porni la pas de-a lungul drumului de urmează râul Olt în aval de baraj. Vom observa păsări de apă comune (rațe mari, lișite, cormorani) dar și unele specii rare de păsări ce iernează în această zonă (precum fereștrași, cufundari, călfari), atât cu ochiul liber cât și cu ajutorul lunetei. Tot aici vom povesti despre alte două arii protejate pe care le observăm din acest loc: situl Natura 2000 Piemontul Făgăraș (pentru protecția unor specii de păsări de pădure) și situl Natura 2000 Munții Făgăraș pentru protejarea habitatelor de pădure, a pajiștilor montane și a multor specii de animale, precum carnivorele mari. Vom admira panorama munților Făgăraș și vom povesti despre păsările de apă sălbatice care iernează pe lacurile de acumulare din jurul Sibiului. Ghidul va împărtăși participanților la tură curiozități din lumea păsărilor, atât a celor care iernează în țara noastră cât și a celor care vor urma să vină pe lacurile de pe râul Olt pentru a cuibări în această zonă. La finalul turei vom face un foc și vom prăji în jar delicatese aduse de ghid. Participanți sunt liberi să aducă preparate care pot fi pregătite în focul de vreascuri”, au tranmsis reprezentanții Anii Drumeției.

Echipamentul necesar trebuie să cuprindă: sticlă cu apă/ceai, minim 1 l.; gustare pentru o pauză la jumătatea traseului; haine groase de iarnă; binoclurile personale de orice mărime sunt bine venite!

Drumeței costă 70 lei/participant adult și 20 lei – copiii/tineri între 6 si 18 ani. Ghid va fi Proca Mihai – ghid local și național de turism, contact: 0720-003.332.

Sursa foto: facebook Anii Drumeției

(I.D.)





comentarii
1 comentarii

Mai intai spuneti primaritei -Racovita sa curete terenul ala in aval de baraj ca sar putea sa va poticniti de molozurile aruncate acolo ---- credeam ca la suma aia plateati un autobus dar vad ca va doare in anus de politica anti poluare
07.02.2025 04:25
Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
TURSIB