Tribuna
PNL
Institutul Național de Sănătate Publică recomandă ca, din toamnă, elevii din ciclul primar, a VIII-a și a XII-a să vină zilnic la școală
10930 vizualizari
Institutul Național de Sănătate Publică recomandă ca, din toamnă, elevii din ciclul primar, a VIII-a și a XII-a să vină zilnic la școală
© Arhiva TRIBUNA
Institutul Național de Sănătate Publică recomandă ca, din toamnă, elevii din clasele 0-IV, precum și cei din a VIII-a și a XII-a să fie prezenți zilnic la școală.


„INSP-ul recomandă, în special pentru școlarii din clasele 0-IV, pentru cei din clasa a VIII-a și clasa a XII-a, așa cum a fost și anul acesta, să fie favorizați în acest proces și, dacă este posibil, să fie prezenți zilnic la școală”, a declarat, la ProTV, dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.
Conform Edupedu.ro, oficialul a explicat că în contextul în care copiii din ciclul primar și cei din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a vin zilnic la școală, iar „ceilalți vin jumătate din timpul normal de lucru, e posibil ca în unele dintre școli să fie necesare și spații suplimentare”.
De asemenea, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, care a fost publicat de Ministerul Educației, a apărut reglementarea prin care inspectoratele școlare vor cere primăriilor să le pună la dispoziție clădiri suplimentare. Prevederea este parte din proiectul de Ordonanță de Urgență pe educație publicat de MEC și reprezintă al doilea apel public către edili să vină în ajutorul copiilor, pentru ca elevii să poată face școală față în față după cele patru luni de educație exclusiv online de anul școlar trecut. 
Conform Edupedu.ro, proiectul de OUG vine și cu alte modificări aduse în învățământul preuniversitar începând cu anul școlar 2020-2021, care pentru elevi începe pe 14 septembrie. (A. M.)

comentarii
5 comentarii

Sa vedem!
02.08.2020 22:38
Nu mai bine nu faceți nici un experiment pe copiii noștri și lăsați să se facă școala normală ca și până acum?
Hora?iu Barac
03.08.2020 12:03
lasati copii in pace
ei sint total nevinovati
consultati parintyii va rog
politicienii sint criminalii copiilor
neksam marire de alokatzii
jigodii
adi3
03.08.2020 13:55
Înainte de a comenta mai bine a-ți pune mâna pe o carte de limba romană . O zi bună .
Galileo13
03.08.2020 19:17
Si elevi din clasa IX Nu merg la scoala?
Carolina
04.08.2020 09:02
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia