Tribuna
Instituția Prefectului organizează alegerile locale. Birourile electorale, ștampilele și reglementări legate de vot
Instituția Prefectului organizează alegerile locale. Birourile electorale, ștampilele și reglementări legate de vot

Instituția Prefectului din Județul Sibiu a desfășurat în perioada aceasta o serie de acțiuni pentru pregătirea alegerilor locale care vor avea loc în 27 septembrie 2020.

A solicitat Direcției Județene de Statistică Sibiu comunicarea numărului locuitorilor fiecărei unități administrativ-teritoriale constituite la nivelul județului Sibiu, în vederea stabilirii numărului membrilor fiecărui consiliu local și a consiliului județean; a emis Ordinul Prefectului Judeţului Sibiu nr. 316 privind stabilirea numărului membrilor Consiliului Judeţean Sibiu şi a numărului membrilor fiecărui consiliu local din judeţul Sibiu, în vederea desfăşurării alegerilor locale din anul 2020 și au fost comunicate datele Ministerului Afacerilor Interne.

Primăriile din județul Sibiu au trebuit să comunice dispozițiile de organizare a sediilor birourilor electorale de circumscripție; iar prefectul a aprobat constituirea Comisiei Tehnice Judeţene Sibiu pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.

Au fost numerotate secțiile de votare, iar reprezentanții mai multor instituții au discutat despre instruirea instruirea primarilor și secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale din județul Sibiu, care a avut loc online.

Prefectul Județului Sibiu și instituția pe care o conduce au emis anumite acte, au organizat întâlniri sau ședințe pentru mai multe acțiuni legate de organizarea alegerilor, între care asigurarea sediului şi a dotării tehnico-materială a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu; verificarea și distribuirea ștampilelor birourilor electorale de circumscripție A fost întocmită lista cuprinzând datele președinților birourilor electorale de circumscripție și ale locțiitorilor acestora, necesare pentru a putea fi contactați, precum și adresele și numerele de telefon ale sediilor birourilor electorale de circumscripție.

A fost amenajat spațiul pentru reprezentanții partidelor politice în BEJ, reglementări privind afișajul electoral și amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora.

„Urmare adresei nr. 56/12.08.2020 a B.E.J. nr. 34 Sibiu, s-a solicitat Președintelui Consiliului Județean Sibiu, prin adresa Instituției Prefectului-Județul Sibiu nr. 13624/13.08.2020, suplimentarea dotării tehnico-materiale a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană, precum și materiale de protecție sanitară pentru desfășurarea activității acestuia”, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului.

Birourile electorale de circumscripție vor comunica după rămânerea definitivă a candidaturilor, cel mai târziu până la data de 27.08.2020, ordinea pentru înscrierea pe buletinele de vot a listelor de candidați și a candidaților la funcția de primar, ordinea pentru candidații independenți și dimensiunile buletinului de vot, ținând seama de numărul patrulaterelor, precum și de spațiul necesar pentru imprimarea numelui candidaților.

În această perioadă, personalul tehnic auxiliar al B.E.C.J. nr. 34 Sibiu introduce datele privind candidaturile admise de biroul electoral de circumscripție județeană în Sistemul informatic de centralizare a candidaturilor la alegerile locale și a început amenajarea spațiilor în care se vor depozita materialele necesare desfășurării procesului electoral.

 

 

 

 

 

comentarii
1 comentarii

sts va fura din nou la vot
adt3
27.08.2020 15:42
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia