Tribuna
Inspector vamal judecat pentru mită
Laura BUCIU
2246 vizualizari

Un inspector vamal din Sibiu a fost deferit justiţiei pentru că ar fi pretins 14.000 de euro pentru a interveni pe lângă colegii săi, în sensul de a îndeplini formalităţile legale unor transporturi, astfel încât să nu fie controlate containere cu produse de contrabandă.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Dinu Şerban, lucrător vamal în cadrul Direcţiei Judeţene Accize şi Operaţiuni Vamale Sibiu, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, Vedat Vurgun, cetăţean olandez de origine turcă, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată şi Metin Kutlu, cetăţean turc, pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată.
Potrivit DNA, în intervalul septembrie - noiembrie 2009, Adrian Dinu Şerban în calitate de inspector vamal în cadrul Direcţiei Judeţene Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Sibiu, ar fi pretins şi ar fi primit de la inculpatul Vurgun Vedat suma totală de 14.000 euro, în mai multe tranşe. În schimb, Şerban ar fi promis că va interveni pe lângă funcţionari vamali din cadrul Biroului Vamal Sibiu pentru a fi îndeplinite formalităţile vamale de import pentru patru transporturi ce conţineau produse de contrabandă (parfumuri contrafăcute), fără ca aceste transporturi să fie supuse, cu această ocazie, vreunui control fizic de către autorităţile vamale.
Metin Kutlu a intermediat atât relaţiile dintre Adrian Dinu Şerban şi Vedat Vurgun, cât şi pretinderea şi primirea sumelor de bani.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului Şerban.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sibiu. Vedat Vurgun a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Bucureşti al DNA în cursul acestui an, pentru infracţiuni similare.




comentarii
5 comentarii

ar fi grozav sa-i judece pana la capat si sa-i ascunda vreo 10 ani
un sibian
08.12.2012 07:24
stai cuminte
@un sibian
08.12.2012 09:33
Depinde de cit a -virit-, pe sub masa. nu va necajiti pentru el -nu e pericol public--fie-va mila de cel ce a furat o paine din cauza foamei, care va sta precis la puscarie --el nu are (ce pune si) ce viri pe sub masa. Cunoastem sistemul juridic romanesc care depinde de politicieni,mafioti si de cit-daca- dai. Cu totii stim ca justitia trebuie sa fie legata la ochi-inpartiala- pentru toti cetatenii, dar daca nu ar fi acel- daca-----
mike
08.12.2012 19:15
Stirea este veche sau mai bine zis fapta, nu inteleg de ce acum este data ca o stire de "ultima ora" are cel putin 2 ani stirea.
cetatean
08.12.2012 23:02
Stirea este veche sau mai bine zis fapta, nu inteleg de ce acum este data ca o stire de "ultima ora" are cel putin 2 ani stirea.
cetatean
08.12.2012 23:02
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA