Tribuna
Inspector DSP Sibiu: „Decizia medicului epidemiolog de la Mediaș de a schimba dezinfectantul a fost corectă!”
Inspector DSP Sibiu: „Decizia medicului epidemiolog de la Mediaș de a schimba dezinfectantul a fost corectă!”
© Arhiva Tribuna

Inspectorul șef al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Lucian Blăguțiu, a spus că decizia medicului epidemiolog de a schimba dezinfectantul folosit la Spitalul Municipal Mediaș a fost una corectă. În septembrie 2018, acesta a decis să schimbe furnizorul, fiind vorba în acest caz despre firma care acum este în anchetă, în al doilea scandal al dezinfectanților care a izbucnit în sistemul medical din România.

„Reprezentanții Spitalului Mediaș nu sunt obligați să ne spună nouă de câte ori fac o achiziție de produse biocide. Spitalul din Mediaș aplică procedura de rotație a stocurilor conform indicațiilor epidemiologului unității sanitare, Serviciul de prevenire a infecțiilor nosocomiale din instituția respectivă. Probabil că din septembrie când s-a terminat produsul achiziționat de la această firmă a considerat  că trebuie să ia alt produs, de la alt furnizor. Decizia medicului a fost corectă”, a spus Lucian Blăguțiu.

Potrivit acestuia, în perioada folosirii acestui dezinfectant numărul infecțiilor nu a crescut, meninându-se constant.

Blăguțiu a mai spus că doar Spitalul din Mediaș a avut biocidul de la firma anchetată în prezent, însă stocul a fost epuizat în septembrie și nu a mai fost actualizat.

 

După scandalul Hexi Pharma, atitudinea s-a schimbat

 

„După cazul Hexi Pharma a crescut nivelul de conștientizare și responsabilitatea în ceea ce privește modul în care se fac raportările și controalele”, arată reprezentantul DSP Sibiu.

Acesta a arătat că s-a acordat o atenție sporită documentelor produselor biocide utilizate în fiecare spital.

„Tot de atunci a început să se producă mai frecvent protecția stocurilor, un principiu al prevenirii infecției și rezistenței bacteriene la produsele biocide utilizate. A crescut importanța activității în referatele înaintate conducerii unității sanitare și referatele care stau la baza acestui tip de material de achiziționat”, a mai spus Blăguțiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia