Tribuna
SEVIS
Înmatriculările auto, simplificate pentru maşinile noi. "Toţi dealerii din România vor putea înmatricula direct autoturismele noilor proprietari printr-un singur document"
Înmatriculările auto, simplificate pentru maşinile noi.
© Arhiva TRIBUNA

Înmatriculările auto vor fi simplificate în perioada următoare printr-o serie de proceduri derulate online. Ministrul de Interne a anunţat că toţi dealerii de autovehicule din România vor putea înscrie în circulaţie autoturismele noilor proprietari printr-un singur document. Marcel Vela spune că în fiecare judeţ vor funcţiona mai multe centre de unde pot fi ridicate permisele auto.

Prin aceste măsuri autorităţile cred că pot diminua cozile interminabile unde oamenii sunt obligaţi să stea pentru obţinerea documentelor. 
"Toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv cei doi mari producători din România - Dacia Renault şi Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul", a declarat Marcel Vela, potrivit stirileprotv.ro.

Documente transmise online. "Într-o perioadă viitoare"!


Şeful Direcţiei de Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, Florin Cătană, spune că cele mai multe dintre documente vor fi transmise online.
"Se dezvoltă, în prezent, un program informatic care va fi pus la dispoziţia societăţilor comerciale din domeniu astfel încât într-o perioadă viitoare transmiterea documentelor să fie realizată în proporție de 80 la sută electronic", a afirmat Cătană. 
Noile măsuri au stârnit însă şi nemulţumiri întrucât sunt vizate doar maşinile noi. 
Tot prin proceduri derulate online vor fi posibile şi alte tiprui de operaţiunie, cum ar fi radierea maşinilor sau eliberarea autorizaţiei provizorii de circulaţie. 
"De altfel, şi producătorii autohtoni pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru probe. Astfel vor putea testa noile modele pe care vor să le producă şi să le omologheze", relatează sursa citată.
În mai julte oraşe din ţară vor fi înfiinţate centre pentru eliberarea permiselor de conducere, însă o dată certă de funcţionare a acestora nu a fost menţionată.
Ordinul de ministru, publicat pe site-ul Ministerului de Interne, este supus dezbaterii publice. Timp de încă o săptămână, cei interesaţi pot veni cu sugestii sau propuneri de modificare a acestor noi reglementări.  

 

comentarii
1 comentarii

....toţi delarii de autovehicule din România va putea înscrie în circulaţie....
...mai julte oraşe ...
Ion
13.07.2020 08:07
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia