Tribuna
Inima lui Andrei nu mai bate fără inimile noastre
Andra MARINESCU
6060 vizualizari
Inima lui Andrei nu mai bate fără inimile noastre
Andrei Grigoraş nu are mai mult de 11 luni şi abia a învăţat să îşi folosească picioruşele. Toată ziua ar sta să descopere ce e în sufragerie sau în dormitor. Dar, din păcate, nu poate să exploreze foarte multe. Problemele de sănătate îl obosesc rapid, iar acest lucru este un obstacol care îl împiedică să se joace ca ceilalţi copii, de seama lui. Pentru o viaţă normală, în care să se bucure de chipurile celor dragi şi de jocurile cu micuţii, în faţa casei, are nevoie de 18.000 de lei.

Pe 16 ianuarie este ziua lui de naştere. Andrei va împlini un anişor. Dar bucuria lui este umbrită de problemele care s-au ivit. Băieţelul a fost diagnosticat cu mucovis­cidoză şi insuficienţă cardiacă IINIHA. Muscoviscidoza este o boală generică rară, care se caracterizează printr-o vâscozitate anormală a mucusului pe care îl secretă glandele intestinale, pancreatice şi bronhice. Secreţiile acestea împiedică buna funcţio­nare a organelor vitale, în special a plămânilor. În mod normal, cu toate că boala reduce semnificativ durata de viaţă a pacientului, tratamentele moderne o pot ţine în frâu sau chiar ameliora. Pentru Andrei, lucrurile sunt mult mai grave decât se aşteptau medicii, de vină fiind vârsta mult prea fragedă şi din cauza unei noi complicaţii. Astfel, ceea ce părea a fi o bacterie sau o banală pneumonie, s-a dovedit a fi, de fapt, o gaură în inima băiatului, de 12/ 11 mm, combinată cu o tensiune pulmonară crescută. Aceste probleme trebuie urgent tratate, pentru ca Andrei să poată respira normal, să capete poftă de mâncare, să reuşească să ia în greutate şi să se bucure de anii de copilărie.


18.000 de lei, viaţa lui Andrei


Mama lui Andrei speră. Iar speranţa ei că micuţul se va însănătoşi a reapărut în suflet în urma unor controale efectuate de medicii specialişti ai Spitalului Monza din Bucureşti. Costurile operaţiei, însă, sunt prea mari pentru familie. Ele ajung la 18.000 de lei. Din cauza complicaţiilor care apar pe zi ce trece, operaţia trebuie urgentată, altfel totul ar fi în zadar...


Pentru a-i veni de ajutor lui Andrei, Asociaţia "Salvează o inimă" a iniţiat o campanie de strângere a fondurilor, care are menirea să îl aşeze pe băiat cât mai repede pe masa de operaţie şi să îi salveze, astfel, inima. Cei care vor să fie alături de el, pot dona pe platforma online a Asociaţiei, http://salveazaoinima.ro/campaigns/andrei-grigoras , sau în conturile bancare RO66BACX0000000179269000 (Ron), RO39BACX0000000179269001 (Euro), RO12BACX0000000179269002 (USD), deschise la Banca Unicredit ţiriac, pe numele mamei copilului, Iuliana Aparaschivei.






comentarii
3 comentarii

Cum poate fi ajutat Andrei Grigoras/ Nu exista un con de banca,nu exista un telefon.

Adresa mea de e-mail este:nicolae. zidu@gmail.com
Zidu Nicolae
12.01.2015 09:35
Contul in RON nu este deschis pe numele Iulianei Aparaschiva , corectati greseala .
sibian
19.01.2015 08:44
As dori sa stiu daca se poate dona cei 2% din impozitul pe salariu pentru Andrei si unde. .
Daniela radutoiu
19.01.2015 13:35
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA