FITS 2024
Tribuna
Îngrijirea nou-născuților, de la bucurie la provocare și responsabilitate. Părinții găsesc pe site-ul Spitalului de Urgență informații extrem de importante
Îngrijirea nou-născuților, de la bucurie la provocare și responsabilitate. Părinții găsesc pe site-ul Spitalului de Urgență informații extrem de importante
© arhiva Tribuna

Expresia „să fii părinte este cel mai frumos lucru este o axiomă. Se transmite din generație în generație și nu are nevoie de demonstrație pentru că se simte. E un sentiment care se naște natural odată cu venirea pe lume a făpturilor care ne umplu inimile de bucurie odată cu primul zâmbet, cu cel dintâi pas sau când rostesc, pentru prima dată cuvintele magice „mama” și „tata”.

Dar a fi părinte înseamnă însă și o mare responsabilitate. Nu este și nu a fost niciodată  o misiune ușoară. Și nici nu există o rezolvare miraculoasă a tuturor problemelor și necunoscutelor care vin împreună cu această misiune. Pe lângă energia și timpul pe care trebuie să le acordăm copiilor noștri, este nevoie de foarte multă informație, de gestionarea emoțiilor și direcționarea lor către binele copiilor și de asigurarea celor mai bune codiții pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a acestora.

În același timp, părinții trebuie să înțeleagă ceea ce se întâmplă într-o secție neonatală sau în terapia - intensivă neonatală, să beneficieze de informații corecte atât despre îngrijirea copiilor sănătoși cât și a celor cu probleme de sănătate.

Ținând cont de toate aceste aspecte, specialiștii din cadrul Secției Clinice Neonatologie I și Secția Clinică Prematuri din cadrul SCJU Sibiu au elaborat, cu sprijinul partenerilor de la Asociația Baby Care,  Mâini Unite,  Salvați Copiii,  Unui și Unu o serie de ghiduri/broșuri dedicate părinților, cu scopul de a veni în întâmpinarea și sprijinul acestora.

Toate aceste informații sunt acum disponibile pe site-ul SCJU Sibiu și pot fi accesate din meniul Informații Pacienți à Informații pentru părinți.

 

Ce informații pot afla părinții?

 

La un singur clic distanță, sunt disponibile informații extrem de utile, elaborate de profesioniști în domeniul medical, care vor ghida părinții în procesul de îngrijire a bebelușilor, cu scopul creării unui mediu protector și favorabil.

Pe pagina menționată sunt disponibile următoarele informații care pot fi accesate facil de către cei interesați: broșură alăptare, broșură – infecția cu virusul respirator sincițial (VRS), imunizările nou-născutului și sugarului, proceduri uzuale efectuate în secția Neonatologie, prematuritatea și complicațiile acesteia, terapia intensivă neonatală și echipamentele și aparatele din terapia intensivă neonatală, icterul neonatal, icterul neonatal și alimentația la sân.

„Îi invităm atât pe viitorii părinți cât și pe cei care au deja bucuria de a se afla deja în acest rol să acceseze site-ul spitalului, unde le-am pregătit o serie de informații despre ceea ce facem noi în secțiile de neonatalogie, despre importanța aparaturii, despre specificul îngrijirilor pentru fiecare nou-născut în parte, despre alimentație, despre ce însemnă un copil sănătos dar și despre problemele care pot apărea. Prima parte a vieții este extrem de prețioasă, unică și starea de bine și sănătatea copilului depind de foarte mulți factori pe care atât personalul medical cât și părinții trebuie să-i cunoască. Dar cel mai important factor, cel care ne unește și ne face să acționăm împreună este dragostea. Cu dragoste suntem alături de dumneavoastră și facem tot ceea ce putem pentru cei mai mici dintre noi. Iar o parte din această activitate este transpusă în informațiile de pe site. ”E nevoie de un sat ca să crești un copil”, spune un proverb african. ”Satul” suntem noi toți, împreună.”, a declarat conf. univ. dr. Maria Livia Ognean, medicul șef al Secției Clinice Neonatologie I a SCJU Sibiu.

 

 

 

 


comentarii
2 comentarii

Articol de rahat.
Nu spune nimeni oamenilor că noilor-născuți li se injectează tot felul de seruri,"sigure și eficiente", după cum spunea mai-marele ales, și care le provoacă acestora daune ireversibile a căror cauză e imposibil de demonstrat.
Iar medicul la care face referire articolul, e de fapt o progresistă limitată care nu știe altceva decât să aplice cu sârguință procedurile și instrucțiunile primite de la OMS și Big Farma.
Medicii au ajuns o secta auto-suficentă de simpli prescriptori de rețete , iar farmaciștii niște vânzători.
Aerele pe care și le dau de "specialiști", ascund, de multe ori, o incompetență crasă protejați fiind de o imunitate pe care n-o are de fapt nimeni: pot traumatiza, mutila sau ucide fără a li se putea cere socoteală.
Un cititor
10.03.2023 15:54
Acest "un cititor" ar trebui sa incerce sa raspunda in fata unei instante pentru prostiile pe care le debiteaza .... nu inteleg de ce e lasat liber in spatiul public.
Ion Iliescu
13.03.2023 11:22
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica