Tribuna
PNL
Infectările cu COVID-19 închid tot mai multe unități de învățământ în județul Sibiu. 17 școli și grădinițe țin cursuri exclusiv online
Sorana MAIER
1491 vizualizari
Infectările cu COVID-19 închid tot mai multe unități de învățământ în județul Sibiu. 17 școli și grădinițe țin cursuri exclusiv online
© Răzvan NEGRU

Tot mai multe școli din județul Sibiu se află în scenariu roșu și au trecut la învățământ exclusiv online a crescut și a ajuns luni la 17 unități de învățământ din județul Sibiu, față de 11 cât erau la finalul săptămânii trecute.

Cele 17 unități de învățământ aflate în Scenariul 3, cu participarea tuturor elevilor la activități și lecții online, sunt: Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist ”Betania” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit a Forumului German, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, , Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos și Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus.

În instituțiile de învățământ sunt 15 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate, dintre care opt elevi, la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița și Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, cinci cadre didactice, la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu, Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu și Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, și două cazuri la personalul nedidactic de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Școala Gimnazială Apoldu de Sus.

1 320 de persoane sunt carantinate sau izolate: 1 242 elevi, 66 cadre didactice, 3 personal didactic auxiliar și 9 personal nedidactic. Față de ultima raportare a autorităților, de vineri, numărul elevilor și al profesorilor carantinați sau aflați în izolare a crescut simțitor, cu 797 elevi și 16 cadre didactice.

Cele mai multe școli, 268 de unități de învățământ, sunt în Scenariul 1, cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu 5 de unități de învățământ.

Alte 48 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai puțin cu o unitate de învățământ;

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

„Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, a transmis Inspectoratul Școlar Sibiu.

          În cursul zilei de luni, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv alte 52 de persoane, fiind active în total 848 de cazuri în urma testării SARS CoV-2.

 

comentarii
2 comentarii

Dezastru national!
19.10.2020 19:22
Si dna Astrid se da de ceasul mortii sa nu-si piarda scaunul...
19.10.2020 19:23
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia