Tribuna
SEVIS
Indicatoare rutiere noi pe majoritatea străzilor din Sibiu
Indicatoare rutiere noi pe majoritatea străzilor din Sibiu
© Primăria Sibiu

Primăria Sibiu a înlocuit indicatoarele rutiere pe mai mult de 60% din străzile din Sibiu și a montat peste 1000 de indicatoare rutiere. Aceste indicatoare fie le-au înlocuit pe cele uzate, fie au fost necesare ca urmare a modificărilor survenite în trafic. Este vorba de indicatoare de avertizare, prioritate, interzicere sau restricție, indicatoare de informare sau adiționale care contribuie la siguranța în trafic. La acestea se adaugă indicatoarele montate de constructori în urma lucrărilor de reabilitare sau modernizare a străzilor.

În același scop al creșterii siguranței în trafic, în 2020 Primăria Sibiu a instalat 26 de oglinzi rutiere noi, în locul celor uzate, acestea sprijinind șoferii la asigurarea în intersecțiile cu o vizibilitate redusă. Oglinzile au fost instalate pe străzile Islazului, Mitropoliei, Oituz/Hipodromului, Hipodromului/Aleea Haiducului, Calea Poplăcii, Viitorului, Câmpului, Prof. Aurel Popa, Ștefan cel Mare, Frasinului, Distribuției, Calea Gușteriței, Oltului, Independenței, Muncel, I.L. Caragiale, E. A. Bielz, Semaforului, Iezer, Smigelski și Calea Turnișorului, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Aceste lucrări au fost realizate în baza contractului pe care Primăria Sibiu îl are în derulare cu firma SC Aeroklima SRL pentru lucrările de semnalizare rutieră verticală.

În 2020, Primăria Sibiu a finalizat înlocuirea plăcuțelor cu denumirile străzilor din Sibiu, acțiune demarată în 2019. Astfel, în prezent, aceste plăcuțe au fost înnoite în tot orașul, având un aspect unitar.

Anul trecut au fost montate 2.620 de astfel de plăcuțe fie pe imobile, fie pe stâlpi stradali, completând pe cele existente sau înlocuind pe cele uzate. Zonele vizate au fost cartierul Terezian, cartierul Țiglari, str. Râului, cartierul Turnișor, cartierul  Marmeladă , cartierul Ștrand, zona Calea Poplăcii și străzile adiacente, zona Valea Aurie, zona Calea Dumbrăvii și străzile adiacente și cartierul Lazaret.

În 2019 au fost înlocuite 1.286 de plăcuțe în cartierul Tineretului, zona centrală, zona industrială vest, cartierul Vasile Aaron, zona bulevardului Vasile Milea cu străzile adiacente, zona Lupeni, cartierul Reșița, zona Calea Cisnădiei - Pădurea Dumbrava, o parte din zona Lazaret, zona străzii Turismului cu străzile adiacente, zona Trei Stejari și cartierele Hipodrom. 

© Primăria Sibiu


comentarii
3 comentarii

Aceasta societate Aeroklima nu a montat nici un indicator in Sibiu. Indicatoarele au fost montate pe rand de SC TRANSBET TG MURES, SC VATELINA si acum de SC SAV SIB SIBIU si acest lucru a fost posibil cu complicitatea unor functionari din PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU, SERVICIUL TEHNIC. Asta desi in contractul dintre primarie si aceasta firma din Piatra Neamt nu apare nici un subcontractant iar functionarii din Serviciul Tehnic stiu acest lucru.
In momentul in care sa desfasurat licitatia toate firmele participante au fost obligate sa declare subcontractanti iar aceasta firma nu a declarat nici unul. Ce e foarte curios este ca acesti functionari au comandat telefonic lucrari de montare de indicatoare acestor firme desi nu au nici un fel de contract cu ele.
Si mai ales ca stiu foarte bine ca in momentul in care apare in primarie un contract intre SC AEROKLIMA si aceste firme care executa efectiv lucrarile de montare primaria ar trebui sa inceteze contractul cu SC AEROKLIMA iar firmele care in trecut au fost la aceste licitatii vor cere un certificat negativ pentru aceasta firma si daune primariei.Oricum unor firme care au participat la licitatii in Primaria Sibiu li sa cerut o gramada de documente cu privire la personal, dotari, acte care sa arate posesia unui depozit si multe altele.
Dar se pare ca firmele din Moldova sunt avantajate iar caietele de sarcini de la Servuciul Tehnic sunt facute cu dedicatie.
Vivi Dragan
19.01.2021 23:03
pai cine oare sa fie in spatele acestor firme din Moldova daca nu cumva chiar scobitoarea moldoveneasca Turcan....
pai cine oare?
20.01.2021 08:57
În legătură cu plăcuțele denumirilor stradale, vă invităm să contribuiți la un proiect de cercetare despre redenumirea străzilor din orașele românești, inclusiv din Sibiu, de după 1989 prin completarea chestionarului de mai jos. Proiectul își propune să strângă date din toate orașele din România, iar în acest sens răspunsurile dumneavoastră ne ajută să obținem o imagine de ansamblu.
https://namescape.questionpro.eu/
Mihai S. Rusu
20.01.2021 10:43
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia