Tribuna
Sevis
India, marea câştigătoare a Salonului de Artă Fotografică
India, marea câştigătoare a Salonului de Artă Fotografică
* Doi fotografi din India au fost desemnaţi câştigători ai marilor premii ale Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu* Fiecare dintre ei va primi 1.000 de euro *
Personalităţi ale lumii fotografice naţionale şi internaţionale -Yvon Piazza – EFIAP, HonFLPA (Luxemburg), Romain Nero – EFIAP, SFLPA, UPI (Luxemburg), Balási Csaba – EFIAP/b (România), Fred Nuss – AFIAP (România), Radu Stănese, (România)- şi-au dat întâlnire la Sibiu în 1-5 octombrie pentru a-i desemna pe câştigătorii celei de-a 13-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu. Munca lor nu a fost una uşoară, având în vedere că în cursa foto din acest an au fost înscrise peste 1.600 de imagini fotografice din 20 de ţări.
Câştigători ai competiţiei au fost desemnaţi doi fotografi din India: Partha Pal - Marele Premiu la secţiunea Reportaj, cu imaginea Monnsoon in Kolkata (vezi foto!), şi Sudip Roychoudhury - Marele Premiu la secţiunea Temă liberă, pentru lucrarea Morning Praier. Fiecare din ei va primi un premiu în valoare de 1.000 de Euro; este pentru prima dată în istoria Salonului când cei mai buni fotografi sunt recompensaţi financiar. Sudip Roychoudhury i-a convins pe membrii juriului să-i acorde un al doilea premiu - Medalia de aur Orizont pentru lucrarea “Fishermen”, iar un alt fotograf indian a obţinut o Medalie de bronz. „ În fiecare an, artiştii indieni au ştiut să aducă India, în esenţa ei cea mai profundă, "împachetată" toată într-o singură imagine. Anul acesta imaginile lor au cules la Sibiu laurii binemeritaţi", se arată într-un comunicat de presă al Fotoclubului Orizont
România urcă şi ea pe podiumul Salonului cu trei premii: Medalia de Argint Orizont pentru Călin Moldovan (Cluj-Napoca) şi Medalii de Bronz Orizont pentru Mihai Moldovan (Braşov) şi Andreea Retinschi (Bucureşti). "De-a lungul anilor, Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu a adoptat ţinuta marilor saloane de fotografie datorită, în primul rând, nivelului înalt al calităţii. Exigenţa juriului şi imparţialitatea acestuia este demonstrată prin rezultatele jurizării, premiile fiind adjudecate în egală măsură de artişti din Europa, Asia şi America“, se arată în acelaşi comunicat.
Valoarea Salonului Internaţional de la Sibiu a fost recunoscută şi după ultima ediţie, cea din 2007: Salonul a primit cinci stele din partea Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică şi a fost poziţionat alături de cele mai valoroase saloane internaţionale de artă fotografică din lume.

Vernisajul ediţiei 2009 a Salonului va avea loc în 1 noiembrie, în Sala de expoziţii a Primăriei Municipiului Sibiu.
comentarii
1 comentarii

Fotografia facuta de Sudip Roychoudhury care s-a clasat pe locul doi are titlul "Morning Prayer" si nu "Morning Praier"... Draga Maria Spataru, cred ca niste meditatii la limba engleza nu v-ar strica... Dar pentru inceput va ajut: "prayer" este un cuvant din limba engleza si insemna "rugaciune". O zi buna!
Vai Doamne!
07.10.2009 19:56
Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia