Tribuna
Încet, încet Piața Cibin se animă: legume și fructe la prețuri avantajoase
Maria-Antonia OANA
5365 vizualizari
Încet, încet Piața Cibin se animă: legume și fructe la prețuri avantajoase

Piața Cibin este una dintre cele mai cunoscute piețe agroalimentare din Sibiu, locul perfect unde poți găsi produse bune și calitative la un preț avantajos. După o perioadă mai puțin prolifică pe tarabele comercianților au început să apară diverse produse precum ceapă verde, salată, ridichi, spanac, pătrunjel verde, usturoi etc. În ciuda vremii capricioase vânzătorii nu au ezitat să vină pregătiți cu tot felul de produse de la legume și fructe la brânzeturi și lactate.

Ce produse mai găsim în Piața Cibin

La categoria legume vom găsi cartofi la 3 lei kg, morcovi și păstârnac la 5 lei kg, usturoi 10 lei kg. O legătură de ceapă verde și o legătură de ridichi costă între 2,5- 3,5 lei, salata verde 3,5 lei, iar spanacul 10 lei. Cât despre fructe, cele mai îndrăgite sunt merele golden care costă 5 lei kg, perele 10 lei, iar mandarinele și strugurii între 8-9 lei. De aici putem spune că prețurile sunt acceptabile, față de cele din supermarket, asta dacă luăm în calcul și efortul comercianților.

Avantajul cumpărării dintr-o piață agroalimentară este faptul că poți negocia prețul unui produs, lucru care nu se poate întâmpla în magazine, să nu mai vorbim de prospețimea și calitatea produselor.

Fiind produse aduse din Mărginime, brânzeturile și lactatele vor avea întotdeauna un preț mai ridicat față de alte produse. Spre exemplu un kilogram de brânză de burduf costă între 50-80 lei kg, iar cașcavalul costă 58 lei. De asemenea, smântâna costă 7 lei, iar untul 14 lei.

Atmosferă ca la piață

De fiecare dată când intri într-o piață, indiferent unde este situată, atmosfera va fi aceeași. Lume multă, agitație, grabă etc. Pe lângă comercianții Pieței Cibin mai există destui inși care nu au înfățișare de producător sau cumpărător, dar își fac apariția cu diverse obiecte de vânzare de la șosete, adidași, la oale și ceaune. Problema este modul acestora de comportare, un mod agasant și destul de inconfortabil. Nu-i vede nimeni să-i întrebe de sănătate și să-i trimită la muncă?

Piața Cibin are 304 mese pentru legume și fructe, 14 mese pentru flori și 82 de alte spații comerciale. Programul de funcționare din această perioadă este zilnic între 8-19.

FOTO: Răzvan NEGRU


comentarii
5 comentarii

Preturi avantajoase pentru cine ? In comparatie cu supermarketuri poate dar cu piete din alte localitati ?
Preturi din piata din Belek Turcia :
- cartofi 2,00 lei
- spanac 3,00 lei
- mere 2,50 lei
- branza intre 20 si 30 lei
La citrice nu mai are rost sa vorbim.
Oare lumea este atat de incuiata sa nu isi dea seama ca sub conducerea lui Iohannis si a guvernului lui ne ducem in cap. Am ajuns sa avem preturi mai mari ca in occident si orient doar ca salarile au ramas de mizerie si asta doar datorita unui singur om care a vrut sa aiba liniste sa poata merge la ski si golf. Ca in rest esecuri pe linie.Libera circulatie nema, vize pentru America neridicate din pacate dupa 10 ani pierduti cu Basescu alti 10 ani catastrofali cu Iohannis. Poate sibieni vor mai si gandi in 2024 cand vor vota.
Vivi Dragan
20.01.2023 09:03
.....care vanzatori?Ce-i tuciurii.
barbu
20.01.2023 16:32
tribuna ce faci ?? dormi ,sau nu-ti plac comenturile mele??
24.01.2023 03:36
no pe asta la-i luat cel ce la-i sters era decent te intreb tribuna esti partinica ?? eu stiu ca ziarul tre sa fie -APOLITIC
24.01.2023 03:38
Care preturi avantajoase? 6 lei- kg de mere, 15 lei -ceapa rosie de apa, 8 lei-ceapa alba, de altele nu mai vorbesc. Traiti intr-un univers paralel?!
25.01.2023 16:34
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA