Tribuna
Începe "Vinerea Verde"! Concerte în Biserica Evanghelică din Sibiu
Andra MARINESCU
2154 vizualizari
Începe
De la sfârşitul lunii iunie şi până la sfârşitul lunii august, Biserica Evanghelică CA Sibiu (Biserica Sf. Maria) din Piaţa Huet va găzdui în fiecare vineri de la ora 12.15 seria de concerte "Vinerea Verde”.


Acestea vor fi susţinute în Ferula Bisericii (partea din spate a Bisericii), datorită lucrărilor de reabilitare/restaurare a monumentului istoric Biserica Sf. Maria. În galeria Ferulei şi-a găsit locul provizoriu orga mică, Hahn, care va acompania toate cele zece concerte.
Evenimentul de deschidere va avea loc pe data de 29 iunie, la ora 12.15, ziua de sărbătorire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, printr-un concert susținut cu un ansamblu de corzi, timpane, trompete, cor şi solişti. Acest concert se va bucura de participarea sopranei Melinda Samson şi a mezzosopranei Elisa Gunesch, două nume binecunoscute şi îndragite din Sibiu. Sunt prezentate două lucrări ale compozitorului baroc timpuriu Kusser, a cărui muzica a avut un ecou foarte bun la ediţiile anterioare.
Seria de concerte va continua în fiecare vineri de la ora 12.15, cu o alternanţă de sunete între baroc şi muzică tradiţională, muzică nordică pentru oboi şi canto, muzică de cameră în diverse combinaţii şi, nu în ultimul rând, un salut muzical din oraşele noastre partenere Luxemburg şi Landshut.
În plus față de deliciile muzicale, vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a degusta deliciile culinare din piața ecologică. Vizitarea turnului Bisericii este inclusă pentru doritori, aceştia putând asista şi la o scurtă prezentare gastronomică a împrejurimilor Sibiului, sub denumirea “Turnul Gastronomic”.
Biletul de intrarea este de zece lei pentru adulţi, cinci lei pentru studenţi şi elevi, copiii sub 12 ani având gratuitate. Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA