Tribuna
Începe vaccinarea fără programare în toate centrele, indiferent de tipul de vaccin. Aproape 140.000 de doze administrate la Sibiu
Laura BUCIU
1468 vizualizari
Începe vaccinarea fără programare în toate centrele, indiferent de tipul de vaccin. Aproape 140.000 de doze administrate la Sibiu
© Răzvan NEGRU

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 au anunțat că extind modalitatea de înscriere la vaccinare fără programare în platforma electronică, astfel că, de sâmbătă, persoanele cu vârste de peste 60 de ani pot merge pe tot parcursul intervalului orar să se vaccineze, iar cei sub 60 de ani se pot vaccina după ora 14.00, fără programare.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 138.286 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 84.885 persoane cu prima doză de vaccin și 53.401 persoane cu cea de-a doua doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 2.482 sibieni, din care 238 cu vaccin AstraZeneca, 50 cu vaccin Moderna și 2.194 cu vaccin Pfizer.

 

Cum se va derula vaccinarea

 

Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru, potrivit reprezentanților CNCAV.

Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

De asemenea, persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

comentarii
1 comentarii

Oameni de știință redutabili interziși pe YouTube de Google. Mogulii Big Tech cenzurează știința, deoarece panica COVID-19 i-a îmbogățit și le-a distrus concurența.

Cenzura Big Tech continuă: Facebook a cenzurat definitiv pagina conservatoare LifeSiteNews. Directorul LifeSiteNews: "Știam că va veni această zi de luni întregi”

Site-ului american de știri necenzurate și conservatoare LifeSiteNews a fost șters de pe Facebook, sub pretextul publicării de știri neconforme cu standardele platformei în ceea ce privește vaccinarea globală. Publicației i-a fost elșiminat recent și contul de YouTube.
Dictatura social-media
06.05.2021 14:38
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA