Tribuna
SEVIS
Începe "Rabla pentru electrocasnice" 2020! Bani de la stat pentru un frigider nou, smart TV, laptop sau maşină de spălat. Valoarea voucherelor pentru fiecare echipament finanţat
10145 vizualizari
Începe
© pixabay.com

"Rabla pentru electrocasnice" începe în 15 decembrie, iar cei interesaţi îşi pot schimba maşinile de spălat, frigiderele, laptopurile sau televizoarele cu bani de la stat. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunţat că românii pot beneficia de mai multe vouchere, valabile pentru produse diferite.
Bugetul programului e dublu faţă de cel din anii trecuţi:  40 de milioane de lei, sumă care anul trecut a fost epuizată în doar câteva ore de la lansarea programului. Autorităţile cred că suma va fi suficientă pentru ca aproximativ 100.000 de români să-şi poată utila locuinţele cu aparaturi electrocasnice noi. 
„Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
Lista echipamentelor finanţate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) conţine, începând din acest an, patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este următoarea: 

  • - laptopuri: finanțare de 500 de lei;
  • - aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase: finanțare nerambursabilă de 400 de lei;
  • - tablete și mașini de spălat rufe: finanțare nerambursabilă de 300 de lei;
  • - aspiratoare: finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

„Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfășura online. Practic, se va intra în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou”, a explicat ministrul Mircea Fechet, potrivit digi24.

Fiecare solicitant poate obține mai multe vouchere, însă pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. 


Bine de ştiut: 
aparatele vechi care vor fi predate comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, excepţie făcând uscătoarele de rufe şi maşinile de spălat vase. În cazul acestora sunt acceptate aparate vechi din restul listei incluse în program. 
În aceste zile sunt validaţi comercianţii înscrişi în program, iar lista cu aceştia va fi făcută publică pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu. 

Precizări cu privire la înscrierile în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice
"Având în vedere informațiile apărute în mediul online, respectiv faptul că un anumit site web a clonat și utilizat sigla Guvernului României și denumirea Administrației Fondului pentru Mediu în scopul inducerii în eroare cu privire la înscrierea în Programul Rabla pentru Electrocasnice, precizăm că singurele date oficiale referitoare la programele finanțate din Fondul pentru mediu sunt cele comunicate de Administrația Fondului pentru Mediu și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și cele publicate pe site-urile www.afm.ro și www.mmediu.ro.
În Programul denumit generic Rabla pentru Electrocasnice, înscrierile se vor realiza exclusiv în cadrul unei aplicații informatice, care va fi pusă la dispoziția solicitanților pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu www.afm.ro.
Ghidul de finanțare, dispoziția președintelui AFM privind lansarea programului, precum și alte documente relevante în legătură cu desfășurarea acestuia se vor publica, în timp util, pe site-ul instituției, www.afm.ro", au anunţat reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu într-un comunicat de presă. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia