Tribuna
Începe "Prima Casă", varianta 2
Începe
* 21 de bănci vor da credite pentru programul "Prima Casă" în 2010 * Programul va demara imediat după semnarea ordinului comun al Ministerului Finanţelor Publice şi al Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri *
Fondul Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a repartizat plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de bănci care au transmis oferte de participare la programul "Prima Casă", scrie Capital. Potrivit acestei surse, cele mai mari fonduri au fost alocate BCR şi BRD. "FNGCIMM a finalizat, în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor şi băncile partenere, conţinutul convenţiei cadru de colaborare, astfel încât cea de-a doua etapă a Programului să se desfăşoare în condiţii optime", se arată într-un comunicat al FNGCIMM.
Pentru cea de-a doua etapă a Programului "Prima Casă" au trimis oferte de participare 21 de bănci, valoarea totală a plafonului solicitat depăşind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 de milioane de euro, alocat pentru anul 2010. "Supra-subscrierea plafonului alocat a impus repartizarea plafonului printr-o diminuare progresivă, corespunzătoare subscrierii", se menţionează în comunicat.
Potrivit revistei Capital, Banca Transilvania a primit un plafon de 26,9 milioane de euro, Leumi Bank - 5,39 milioane de euro, BRD - 161,7 milioane de euro, ATE Bank- 2,1 milioane euro, Raiffeisen Bank - 16,17 milioane euro, Volksbank - 10,78 milioane euro. Alte bănci participante la program sunt Milleniumm, cu un plafon de 18,86 milioane euro, Piraeus - 37,7 milioane euro, CEC Bank - 21,5 milioane de euro, Bancpost - 16,17 milioane de euro şi Banca Românească -53,9 milioane de euro. În ceea ce priveşte Alpha Bank, instituţia bancară va acorda credite prin programul "Prima Casă" în limita a 45,8 milioane de euro, Credit Europe - 5,39 milioane de euro, Unicredit - 16,17 milioane de euro, OTP Bank - 6,7 milioane de euro, Intesa - 13,47 milioane de euro, Emporiki - 6,46 milioane de euro, BCR - 215,6 milioane de euro, Garanti - 13,47 milioane euro, Carpatica - 4,3 milioane euro şi RIB - 1,078 milioane euro.
În afara RIB şi Carpatica, bănci care participă pentru prima dată la "Prima Casă", toate celelate instituţii bancare au fost implicate şi în prima variantă a programului.
Potrivit FNGCIMM, programul va demara imediat după semnarea ordinului comun al Ministerului Finanţelor Publice şi al Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri. "Proiectul convenţiei a fost înaintat MFP în vederea aprobării şi parcurgerii procedurilor legale pentru implementare şi include noile prevederi ale programului, precum şi o modalitate mai eficientă de derulare a programului între FNGCIMM şi bănci. FNGCIMM va putea acorda garanţii imediat ce convenţiile cadru vor fi semnate de către finanţatori", se menţionează în comunicat. (L. B.)
comentarii
5 comentarii

poza aceea este din cartierul tineretului de care primaru si- uitat. isi va aduce aminte la alegeri in 2012 cand are iarasi nevoie de voturi? RUSINE D_n primar ca dupa 6 ani nu ati reusit sa investiti macar in drumuri neasfaltate ca in evul mediu...
100%sibian
09.03.2010 06:53
Asa arata cartierul in care si-au petrecut tineri ca noi iarna asteptand de sarbatori sa se incumete prietenii si neamurile sa vina pe drumuri neasfaltate, noroaiele si mizerie ca sa ne treaca pragul.
Evul mediu e putin zis.
De ce nu merge nimeni din primarie sa vada cum se descurca tinerii care traiesc in cartierul tineretului ...
tinar din cartierul tineretului
09.03.2010 10:35
asa este. locuiesc acolo si cand ploua sau cand s-a topit zapada e jale. Nu-mi pot invita prietenii cand e vremea urata ca isi fac praf masinile. Intereseaza pe cineva din primarie???
100%sibian
09.03.2010 14:25
Sa vina, sa dea... pai de ce sa va faca voua drunuri primaria. Toata lumea vrea sa construiasca ieftin si nu se gandeste la costul infrastructurii pana in fata casei. Acum trebuie sa plateasca toti sibienii ca voi v-ati mutat in camp. Asociatia de cartier sa va faca voua drumuri nu primaria.
Hai c-un Plan
09.03.2010 21:47
Primaria s-a angajat sa faca infrastructura si utilitatile nu tinerii care locuiesc acolo.
Terenurile au fost date in 2004-2005 iar intr-un an de zile de la atribiurea terenului primaria s-a angajat sa faca infrastructura nu alcineva......
Suntem in 2010 .....
sibian
10.03.2010 09:14
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA