FITS 2024
Tribuna
Începe o nouă ediție Tezaur. Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an
Dumitru CHISELIŢĂ
457 vizualizari
Începe o nouă ediție Tezaur. Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an
© facebook/Agenția Națională de Administrare Fiscală

Românii pot cumpăra, începând de azi, 10 iunie, titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, transmite un comunicat al Direcției Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online, între 10 iunie şi 4 iulie, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat "Tezaur", virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;

Titluri de stat Tezaur mai pot fi cumpărate, între 10 iunie şi 5 iulie, de la sediul unităților Trezoreriei Statului şi între 10 iunie şi 4 iulie (în mediul urban) și 10 iunie şi 3 iulie (în mediul rural), prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

"Odată cu această emisiune avem o facilitate nouă, aceea că am implementat plata cu POS direct la sediile unităților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectuează cele mai multe dintre subscrieri. Următorul pas este ca anul acesta să dezvoltăm și o aplicație care să permită achiziția online a titlurilor de stat. Sunt pași firești pentru a facilita achiziția acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciază. În cele cinci ediții din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a transmis ministrul Marcel Boloș.
Ghid pentru cei care vor să economisească prin intermediul prin intermediul Tezaur.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.
Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiuneaDatorie publică,www.posta-romana.ro.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica