”Ne-am ținut de cuvânt! Am promis, în 2019, că vom identifica sursa de finanțare și vom aduce suma de bani necesară modernizării și dotării Bazinului Olimpia astfel încât acest obiectiv emblematic pentru Sibiu să fie acreditat FINA (Federația Internațională de Natație). Împreună cu Darius Mara, directorul Clubului Sportiv Municipal Sibiu, și ministrul Tineretului și Sportului de la acea vreme – Bogdan Matei, am vizitat, în 2019, bazinul din Parcul Sub Arini. Proiectul nostru se va materializa în acest an, cu o investiție de 7 milioane de euro, sumă alocată deja, de Compania Națională de Investiții. Este important ca, atunci când promiți ceva, să te și ții de cuvânt, iar noi stăm cu capul sus în fața publicului sibian”, explică deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.
Proiectul ”Reabilitarea, consolidarea, modernizarea și dotarea bazinului de natație Olimpia Sibiu”, bazin care se află în administrarea Clubului Sportiv Municipal Sibiu, va fi realizat cu fonduri alocate de Compania Națională de Investiții. Ordinul de începere a lucrărilor de proiectare, emis de Agenția Națională pentru Sport (proprietarul Bazinului Olimpia), a fost dat în 24 februarie 2025, cu termen de finalizare de trei luni. Va urma perioada de execuție a lucrărilor, care este de 15 luni.
Constructorul va realiza lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare a clădirii în care se desfășoară activități de natație (bazin de înot și bazin de sărituri) și alte activități sportive (judo), cu recompartimentări locale și conformare la legislația în vigoare.
Din punct de vedere funcțional în clădire vor fi următoarele categorii de spații:
”Pentru concretizarea acestui proiect de investiții, îi mulțumesc în primul rând domnului deputat Bogdan Trif, care, împreună cu președintele Agenției Naționale pentru Sport, domnul Bogdan Matei, s-a implicat direct și a susținut realizarea acestui obiectiv de investiții atât de așteptat de sibieni și nu numai”, subliniază Darius Mara, directorul Clubului Sportiv Municipal Sibiu.
PSD Sibiu
Un (alt) sibian în România Educată. Elena Lotrean: „Este periculos să fim proști” |
Cum și cine a salvat Compa după 1989: de la IPAS-ul de stat, la privatizare, listare la bursă și performanță |
TRIBUNA, din interior. Emil David, interviu-eveniment: de la Slavici, la patroni – via PCR |
Drone, artificii, muzică și luna plină, au făcut senzație pe cerul orașului în prima seară de FITS |
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |