Tribuna
Încep înscrierile pentru festivalul "Lucreţia Ciobanu"
Încep înscrierile pentru festivalul

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu anunţă că în perioada 20 februarie – 18 martie 2024, tinerii interpreţi de muzică populară din România şi diaspora se pot înscrie la preselecția Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” 2024.

Inițiat în memoria Doamnei Munților, festivalul -"Lucreţia Ciobanu" este rampă de lansare pentru tinerii solişti de muzică populară şi o ocazie de promovare a muzicii şi jocului popular românesc. Ediția cu numărul 7 a manifestării este una cu totul specială, întrucât celebrează 100 de ani de la nașterea Lucreției Ciobanu; totodată, 2024 este anul în care Junii Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare din România, aniversează 80 de ani de activitate neîntreruptă.  

Conform Regulamentului Festivalului, la preselecţie sunt admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit). Înscrierile se fac în perioada 20 februarie – 18 martie 2024, prin trimiterea documentației la adresa festivalullucretiaciobanu@gmail.com. Preselecţia va avea loc ONLINE în perioada de 19 – 22 martie a.c., iar rezultatele vor fi afișate vineri, 22 martie 2024. Concursul cu public şi Gala laureaţilor se vor desfăşura în 9-10 aprilie 2024, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Festivalul urmăreşte descoperirea şi promovarea tinerilor solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară şi din diaspora, introducerea în circuitul naţional de noi talente, valorificarea, de către interpreţi, a cântecelor populare şi costumelor tradiţionale din zona de provenienţă, cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor şi conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti.

Regulamentul concursului se găseşte la linkul: http://www.traditiisibiene.ro/images/uploads/documente/REGULAMENT_LUCRETIA_CIOBANU_2024.pdf.

Fişa de înscriere se găseşte la următorul link: http://www.traditiisibiene.ro/festivaluri/detalii/16.

Cea de-a șaptea ediţie a Festivalului-Concurs „Lucreţia Ciobanu” este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA