Tribuna
Sevis
Încep dialogurile culturale la Bursa de Spectacole de la Sibiu
Andra MARINESCU
1253 vizualizari
Încep dialogurile culturale la Bursa de Spectacole de la Sibiu
© Răzvan NEGRU
Luni, 12 iunie, încep dialogurile în cadrul Bursei de Spectacole de la Sibiu, structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru. Programul oferă contextul de a face cunoscute proiecte artistice și de a stabili partaneierate în artele spectacolului. Întâlnirile încep la ora 10, în diverse locații.


Artiști, producători, directori de instituții culturale, manageri de festivaluri și reprezentanți ai centrelor culturale din România vor discuta în cadrul Bursei de Spectacole de la Sibiu, orașul care are la bază experiența programului Capitală Culturală Europeană 2007.
În program sunt incluse conferințe pe teme actuale din sectoarele culturale și industriile creative. Unul dintre workshopuri vizează întâlnirea cu marii coregrafi, de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale "Cindrelul - Junii" Sibiu, care începe la ora 10, cu participarea Noa Wertheim, de la Vertigo Dance Company din Israel. De la ora 14, în perioada Bursei, 12 - 17 iunie, la Atrium Cafe, vor avea loc "Conversații culturale", cu Noel Witts, binecunoscutul profesor de la Leeds Beckett University, care va fi gazda întâlnirilor. "Formatul întâlnirilor se bucură de libertate de exprimare artistică, atmosferă prietenoasă și diversitate a persoanelor intervievate, de la profesori, actori, regizori, dramaturgi, coregrafi, la artiști consacrați sau la început de drum", spun organizatorii.
Luni, la ora 10.30, după conferința de presă, din sala Turandot a Hotelului Ibis, va avea loc conferința "Capitale Europene ale Culturii", la care vor participa reprezentanții Capitalelor Europene ale Culturii, desemnate începând cu anul 2017 și până în 2022. Potrivit organizatorilor, scopul întâlnirii este de a promova programele orașelor selecționate, oferind posibilitatea artiștilor români și internaționali să își prezinte oferta artistică. Vor vorbi Constantin Chiriac, președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și al Bursei de Spectacole de la Sibiu, Monica Urian, ofițer politici Comisia Europeană/DG Educație și Cultură, reprezentanți de la Comisia Europeană, precum și Erwin Șimșensohn, Secretar de Stat Ministerul Culturii și Identității Naționale România. Moderatorul evenimentului va fi Octavian Saiu.
De la ora 13, programul va continua cu seminarul "BeSpectActive: participarea activă a publicului. Impactul abordării centrate pe public asupra organizațiilor și implicații privind politicile". "Pornind de la experiențele diverse privind participarea activă a publicului prezent, conferința își propune să exploreze și să analizeze implicațiile abordării centrate pe organizații și politici", spun organizatorii.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia