Tribuna
Incendiu în zona forestieră Măgura, al treilea din ultimele săptămâni
Incendiu în zona forestieră Măgura, al treilea din ultimele săptămâni

Pompierii militari sibieni au intervenit pentru a treia oară în ultimele săptămâni în zona forestieră Măgura pentru localizarea și stingerea incendiilor izbucnite la stratul de litieră al pădurii. Intervenția pompierilor a fost una extrem de dificilă din cauza zonei abrupte, cu pericol de alunecare, a condițiilor de vânt, care reaprind focarele existente precum și din cauză că a a fost necesat transport de apă în cantități limitate (rezervoare de mici dimensiuni) la locul intervenției.

Zeci de pompieri, pompieri civili și lucrători de la Ocolul Silvic au acționat cu vermorele, lopeți evantai, aurospeciala de transport materiale în zone accesibile, etc.

După câteva ore de intervenție, incendiul a fost lichidat, iar în timpul nopții de marți spre miercuri, echipaje de pompieri militari au asigurat zona pentru a intervenii in cazul reaprinderii focarelor existente.

Au ars aproximativ 1.000 de metri pătrați de litieră, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

Pompierii sibieni au transmis niște sfaturi pentru ca astfel de incendii să nu se mai întâmple:

• Nu faceți foc decât în locuri permise, la adăpost de vânt, curățând terenul din jur de orice material ce se poate aprinde!

• Nu faceți foc în caz de vânt puternic și pe timp secetos!

• Nu părăsiți niciodată focul făcut înainte de a vă asigura de stingerea lui completă!

• Nu fumați și nu aruncați la întâmplare resturile de chibrituri și țigări aprinse în pădure!

• Nu lăsati în aer liber borcanele și sticlele goale pentru că la interacțiunea acestora cu razele solare se poate produce focalizarea căldurii și se pot aprinde materialele combustibile din jurul lor!

• Depozitați cenușa rezultată din ardere în gropi speciale, după ce ați stins-o cu apă!

• Anunțați prompt orice incendiu pe care îl observați și interveniți imediat cu mijloacele avute la îndemână!

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia