Tribuna
PNL
Încă un deces din cauza COVID-19 în sibiu. S-a ajuns la 106 cazuri
Laura BUCIU
1029 vizualizari
Încă un deces din cauza COVID-19 în sibiu. S-a ajuns la 106 cazuri

Sibiul a ajuns la 106 cazuri de decese din cauza COVID-19. Ultimul sibian care și-a pierdut viața după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2 a fost un bărbat de 68 de ani, care suferea și de alte boli.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 1.963 de persoane, dintre care 1.828 de adulți și 125 de copii. Până luni au fost vindecate 1.329 de persoane.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 11 persoane.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI are în monitorizare un număr de 933 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 122 persoane în izolare la domiciliu.

Duminică, echipele mixte de cercetare au verificat 566 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 51 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 99 de mijloace de transport.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, patru persoane fizice au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar trei operatori economici au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor  potrivit art. 5 alin 3 din Legea nr. 55/2020.

 Polițiștii locali sibieni au verificat 305 persoane, fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

Șase jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. În urma desfășurării acțiunilor nu au fost aplicate sancțiuni.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia