Tribuna
PNL
Încă o linie de gardă în Cardiologie și linie de gardă în Chirurgie Vasculară ar putea fi înființate la Sibiu
Laura BUCIU
2145 vizualizari
Încă o linie de gardă în Cardiologie și linie de gardă în Chirurgie Vasculară ar putea fi înființate la Sibiu
© Răzvan NEGRU / Arhivă

A doua linie de gardă în Cardiologie ar putea fi înființată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, dacă proiectul de hotărâre va trece, joi, de votul consilierilor județeni. Proiectul prevede înființarea celei de-a doua linii de gardă în specialitatea Cardiologie și a unei linii de gardă în specialitatea Chirurgie vasculară.

„Analizând Raportul de specialitate nr. 16.996/ 15.10.2019 al Serviciului Administraţie Publică Locală și Coordonare Spitale, prin care se propune înființarea celei de-a doua  linii  de gardă în specialitatea Cardiologie și a unei linii de gardă în specialitatea Chirurgie vasculară la nivelul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, având în vedere avizul Direcției de Management și Structurii Sanitare din cadrul Ministerului Sănătății nr. SP 12424/ 52011/ 30.09.2019, înregistrat la Consiliul Județean Sibiu sub nr. 16.682/11.10.2019, conform adresei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nr. 21.272/ 14.10.2019, înregistrate la Consiliul Județean Sibiu sub nr. 16.861/14.10.2019, prin care solicită aprobarea celei de-a doua linii de gardă în specialitatea Cardiologie și a unei linii de gardă în specialitatea Chirurgie vasculară, în baza prevederilor art. 4 alin.2, din Legea nr. 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 16 lit. b) din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 162/ 2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 56/ 2009, art. 22 alin. (1) și (4), art. 51 și art. 60 din Regulamentul privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar, aprobat prin  Ordinul Ministerului Sănătății nr. 870/ 2004, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor în temeiul art. 173 alin. (1), lit. d), alin. (5) lit. c) și art. 196 alin. lit. a) din Ordonanţa de urgenţă nr. 57/ 2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, consilierii județeni sunt chemați să voteze proiectul inițiat de președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Dacă va trece de vot proiectul, începând cu data de 1 noiembrie 2019 ar putea fi înființate două linii de gardă la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în cele două specialități: a doua linie de gardă în specialitatea Cardiologie, care să asigure consultații de urgență și o linie de gardă în specialitatea Chirurgie vasculară, care să asigure atât consultațiile de urgență, consultațiile inter-secții și supravegherea pacienților din cadrul secției.

„Liniile de gardă (...) se vor desfășura între orele 14.00-8.00. În zilele de repaus săptămânal, zilele de sărbători legale şi în celelalte zile în care, potrivit reglementărilor legale, nu se lucrează, garda începe dimineaţa la ora 8.00 şi durează 24 de ore. Finanțarea liniilor de gardă (...) se va asigura de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, prin încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli alocat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri revine managerului, Comitetului Director şi Serviciului R.U.N.O.S. din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, se arată în proiectul de hotărâre.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia