Tribuna
PNL
Încă două persoane vindecate de COVID, reinfectate. Numărul total ajunge la șase
Laura BUCIU
845 vizualizari
Încă două persoane vindecate de COVID, reinfectate. Numărul total ajunge la șase

Încă două persoane care au fost declarate vindecate de COVID-19 s-au reinfectat în județul Sibiu, potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Sibiu. Astfel, numărul total al celor care s-au reinfectat în județ a ajuns la șase.

„Au fost confirmate pozitiv în urma testării, de la începutul epidemiei, 673 de persoane, dintre care 628 adulți și 45 de copii. Au fost înregistrate 53 de decese, iar 490 de persoane au fost declarate și vindecate. De asemenea un număr total de 6 persoane au fost reinfectate dintre cele care au fost vindecate și externate, până în prezent”, se arată în comunicat.

Potrivit Ordinul ministrului sănătății nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit măsurile de carantină / izolare, se suspendă de drept, începând cu data de 2 iulie 2020 până la modificarea cadrului legislativ.

„Informăm însă toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină că, în situația în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 riscă să intre sub incidența legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracțiuni contra sănătății publice - Zădărnicirea combaterii bolilor) și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte”, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia