Tribuna
SEVIS
Încă 60 de angajați din școli, vaccinați, la Sibiu
Liuba STARII
472 vizualizari
Încă 60 de angajați din școli, vaccinați, la Sibiu

Încă 298 de elevi și preșcolari vor desfășura activitățile didactice în mediul digital. Trecerea la sistemul online este cauzată de situația epidemiologică și creștea cazurilor de infectare cu  virusul SARS-CoV-2. În acest context, 60 de angajați din instituțiile de învățământ au fost vaccinați miercuri, 3 martie, la centrul comercial din Șelimbăr.

Potrivit Inspectoratului Județean Sibiu, cursurile în mediul digital sunt desfășurate la:  clasa a XII a A de la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu – elev confirmat pozitiv (29 elevi învățau în sistemul online);clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Șura Mică – cadru didactic confirmat pozitiv (16 elevi vor învăța în sistemul online);grupele mică și mijlocie de la Grădinița ”Rază de Soare” Mediaș – îngrijitoarea de la grupe confirmată pozitiv (42 de preșcolari vor învăța în sistemul online); clasa a I-a A de la Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu – cadru didactic contact direct cu o persoană pozitivă la virus (19 elevi vor învăța în sistemul online).

Tot miercuri, D.S.P. Sibiu a hotărât să suspende cursurile de la clasele a V-a A și B, a VI-a A și B, a VII-a, a VIII-a, a IX-a profesioanlă, a X-a profesioanlă, a XI-a profesinală, a XIII-a seral și anul II învățământ ”A doua șansă” de la Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava, din cauza celor trei cadre didactice depistate pozitiv cu Covid-19. Prin urmare, cei 221 de elevi existenți în aceste clase vor învăța în sistemul online. În plus, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a modificat scenariul de funcționare în patru unități de învățământ. Potrivit acestuia, Şcoala Gimnazială “Samuil Micu“ Sadu trece din scenariul 2 în scenariul 3; Grădiniţa cu Program Prelungit Sadu trece din scenariul 2 în scenariul 3; Grădiniţa cu Program Normal Şmig  trece din scenariul 2 în scenariul 3; Şcoala Gimnazială Şmig trece din scenariul 2 în scenariul 3.

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, 47 de cadre didactice (28 au desfășurat ore față în față) și 40 de preșcolari și elevi (32 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Prin urmare, joi, 4 martie, în județul Sibiu, 19.938 de elevi (30,82%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistemul online.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia