Tribuna
Încă şase străzi în şantier. Până în septembrie vor fi 50
Sorana MAIER
2453 vizualizari
Încă şase străzi în şantier. Până în septembrie vor fi 50

"Vom avea în a doua parte a anului şi spre sfârşitul verii destul de multe străzi pe care au loc diferite lucrări - inves­tiţii, reparaţii, canalizare, apă, gaz, dar vom  avea grijă să corelăm lucrările în aşa fel întât să se poată circula totuşi prin oraş. Majoritatea acestor lucrări au loc în cartiere şi, cum am mai spus, cartierele sunt mult mai mari decât centrul, cu mult mai multe străzi şi, ca să se vadă că se lucrează acolo, este nevoie de foarte multe lucrări. Vom vedea, dacă ajungem proba­bil în august şi septembrie, să avem 50 de străzi în lucru simultan, dacă are cineva impresia că municipalitatea lucrează şi în cartiere", a spus ieri, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
Societatea DPC începe lucrările de reparaţii pe stra­da N. Copernic (cartierul Ştrand) şi strada Cărămi­dăriei (cartierul Ţiglari). Stra­da Copernic se va închide de luni, 9 iulie şi până la sfârşitul lunii august pentru realizarea reparaţiilor la carosabil şi trotuare, pe tronsonul dintre străzile Sălişte şi Dragalina. Strada Cărămidăriei este închisă traficului pe toată lungimea sa, în perioada 5-30 iulie, pentru executarea lucrărilor de reparaţii la caro­sabil şi trotuare.
Străzile Gh. Topârceanu (cartierul Turnişor) şi Tudor Arghezi (cartierul Iosefine) care fac parte din unul dintre pachetele BERD vor intra în lucru. De luni, 9 iulie, con­structorul va începe prima eta­pă, aceea a reabilitării re­ţelei de canalizare şi apă, traficul fiind închis pe aceste două străzi. Conform con­trac­tului, lucrările trebuie fi­nalizate până la sfârşitul acestui an.
Au început lucrări de re­paraţii şi în Piaţa Iancu de Hunedoara, DPC lucrând la săpătura generală, corec­tează canalul pluvial pentru o mai bună scurgere a ape­lor pluviale şi lucrează în pa­ralel la reparaţia carosabi­lului şi a trotuarelor.
DPC a început de aproxi­mativ o săptămână lucrările de reparaţii şi pe strada                      I. Neculce, vor fi finalizate în aproximativ o lună şi presu­pun reparaţia carosabilului, a trotuarelor şi înlocuirea bordurilor.

Gazul intră pe opt străzi

Constructorii contractaţi de societatea deţinătoare a reţelelor de gaz vor intra de luni pe străzile Sibiel, Dobâr­ca şi Iazului. Străzile nu vor fi închise traficului, dar o ban­dă de circulaţie va fi restric­ţionată pentru poziţionarea tuburilor, pe tronsoane de câte 50 de metri. Ca termen de finalizare pentru noua reţea constructorii au avan­sat data de 30 august pentru toate cele trei străzi.
Gazul va intra şi pe străzile Dealului şi Octavian Goga, începând din data de 9 iulie şi până în 27 iulie, perioadă în care o bandă de circulaţie va fi restricţionată. De luni, gazul va intra şi pe strada Prejbei, pe tronsonul dintre Piaţa Sadu şi strada Preot Bacca, constructorul esti­mând că va finaliza lucrările până la data de 20 iulie.
Tot de luni, vor începe şi lucrările de înlocuire a conductei de gaz pe străzile Tudor Vladimirescu şi Paris, acestea urmând să fie fina­lizate până la data de 27 iulie.

Şantierele continuă

Lucrările pe strada Oituz au fost finalizate, după ce DPC a reparat trotuarele şi carosabilul şi a montat noi borduri.
Pe strada Ceferiştilor, ca­rosabilul este aproape finalizat, iar până săptămâna viitoare DPC va ridica la cotă căminele de vizitare şi va finaliza şi trotuarele. Pe stra­da C. Noica, toate căminele au fost deja ridicate la cotă, strada urmând să fie fina­lizată în aproximativ o săptămână.
DPC a turnat deja covoare de asfalt pe porţiuni din străzile Cristianului şi Malului, aceeaşi operaţiune urmând să fie realizată şi pe strada Bucegi, pe tronsonul dintre strada Moldoveanu şi strada Călţun şi pe strada Negoiu, între strada Moldoveanu şi strada Fochiştilor.
Pe strada Viitorului lucrările au avansat destul de bine în ultima perioadă. Turnarea stra­tului de binder este fi­nalizată pe tronsonul dintre Moara de Scoarţă şi strada Mureşului. Porţiunea dintre strada Mureşului şi Calea Guşteriţei rămâne în lucru, dar lucrările sunt şi aici destul de avansate.
În Cartierul Tineretului, DPC toarnă în prezent stratul de uzură pe străzile Or­hideelor, Deventer şi Kla­genfurt. În prezent, reţeaua de străzi a noului cartier sibian este amenajată în proporţie de aproximativ 90%.
comentarii
15 comentarii

bravo. cred ca in 10 ani sibiul va avea fata unui oras occidental
rum
06.07.2012 07:44
Cum intra gazul pe str Prejbei cu sapaturi, cand ea e aproape gata de asfaltat ?
goguta
06.07.2012 08:09
cei din cartierul Lazaret oare de cine apartin , cumva de comuna Gusterita ?
Era f bine daca era primar in gusterita ca sigur avea grija si de acest cartier , care acum este a nimanui se pare ca nu mai aminteste absolut nimeni de el si mai ales de strazile de dincolo de calea gusteritei pe dreapta spre compa
cine ne poate da un raspuns din noii alesi ca vechii si primarul se pare ca nu au nici o legatura cu locuitorii de aici in afara de promisiuni mincinoase
tiganul
06.07.2012 09:10
cand se vor repara strazile din spatele bulevardului mihai viteazu. sunt gropi enorme acolo, ne rupem masinile zilnic.
un sibian
06.07.2012 10:10
subscriu,"tiganul"oare cartierul Lazaret de cine apartine???
sibianca
06.07.2012 10:37
Ar trebui ca noi locatarii de pe strazile din Lazaret excluse de la reabilitare sa nu mai platim impozitele. Poate ca atunci ne vor lua un considerare si pe noi!
sibian revoltat
06.07.2012 11:05
recomand celor de la primarie ca intre podul peste Cibin de langa fosta VIROLA si podul peste Cibin la intrarea in
Gusterita toata strada sa se numeasca VIITORULUI,de la fostul cantar Independenta-Virola sa se sape pe sub calea ferata un tunel care sa acceseze in Moara de scoarta cu sens unic ptr.auto pe Viitorului si strapungere,credeam ca
gazul metan are ca prioritati strazi pe care au fost mereu
interventii si vor mai fi cu siguranta,gara arata rau si tronsoanele pentru ace zac de ani in buruieni - sa fie montate pentru a se circula pe ele si nu sa rugineasca acolo.
aiure
06.07.2012 11:06
marele sasalau sa-si plimbe gloabele din dotare si pe jos pe trotuarele sibiului!!!
sibienii
06.07.2012 11:37
lucrarile sunt prost semnalizate - str. Caramidariei este inchisa, este semn cu obigatoriu "inaite" dar unde? in camp ? soferii nu sunt dirijati spre Ocna prin str. Granitului...asa fiecare cu mila...
ana
06.07.2012 12:03
Oituz gata??????????????
Ce facem cu zona iesirii pe strada Marasti?
Oituz
06.07.2012 12:03
Asteptam cu nerabdare sa se asfalteze si strada D.D.Rosca din Turnisor ca merita!!! si noi platim impozite la fel ca ceilalti, nu uitati domnilor.... Va multumim anticipat!
M.L.
06.07.2012 12:20
strada Strungului din Lazaret nu a fost reabilitata niciodata de la nasterea ei cand pe atunci sasalaul era cu putulica in nisip ,
e cancer sub asfalt si infiltratii de tot felul
Pai chiar ar trebui sa nu mai platit nici o contributie atata timp cand alesii primariei au la intrarea in cartier " pe aici nu se trece " ca probabil le da dureri de cap de starea grava a strazii
Pe aceasta strada probabil a fost un singur obiectiv trecut la primarie "carpeli peste carpeli de toate marimile pana la refuz "
locatar
06.07.2012 12:32
Dar la calitatea lucrarilor pe care le face DPC se uita cineva? Peste cativa ani strazile vor fi din nou praf!
Sibian sas
06.07.2012 12:53
veniti si pe strazile cuprinse inte calea ferata si rozbac unde s-a asfaltat doar str.cerbului,nu stim din ce interese,am auzit ca acolo locuieste un anume director.pe str,petru maior,str.de pamant se ridica un praf de parca esti in desert,mai ales dupa ce poltia nu mai asigura filtru,iar numarul masinilior ce vin si pleaca spre medias este foarte mare-50-60 pe ora.trimiteti un reprezentant d-le primar si va veti convinge.va asteptam cu masuri si va multumim.
un cetatean
06.07.2012 13:12
in gusterita sa reabilitat str SMIRDAN 500m restul nu se mai face HULA MARE; HULA MICA si asa mai departe. Se construiesc Blocuri dupa Gradini care arata ca saivane ce spune PRIMARIA SIBIU ales cu 70%.
Orend
06.07.2012 18:38
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA