Tribuna
Inaugurarea noului mall de la gară: nu a căzut niciun tavan, dar nici gata 100% nu este
Dumitru CHISELIŢĂ
3190 vizualizari
Inaugurarea noului mall de la gară: nu a căzut niciun tavan, dar nici gata 100% nu este
Chiar ne aşteptam la ceva mai multă nebunie la inaugurarea noului mall din zona gării. Şi ne mai aşteptam ca ea, inaugurarea, să se facă atunci când este totul 100% terminat, adică atât clădirea propriu-zisă cât şi împrejurimile ei.

Oficial, a fost aşa: „Centrul comercial Promenada Sibiu şi-a deschis astăzi porţile. Centrul comercial Promenada Sibiu, deţinut de fondul de investiţii NEPI Rockcastle, şi-a deschis porţile pentru sibieni pe 14 noiembrie, la ora 10:00. Situat pe str. Lector, nr 1-3, în zona centrului vechi al Sibiului, cel mai nou centru comercial din oraş propune o experienţă nouă, premium, de cumpărături şi petrecere a timpului liber, aducând elemente unice de arhitectură, branduri în exclusivitate şi concepte noi de magazine, dar şi opţiuni multiple de petrecere a timpului liber. În urma unei investiţii de 100 de milioane de euro, noul mall găzduieşte peste 150 de magazine şi spaţii comerciale, ce acoperă toate categoriile de produse şi servicii, cel mai nou concept de hypermarket Kaufland, primul cinematograf multiplex din oraş, CineGold, cu 9 săli, şi peste 2.600 mp de food court. Promenada Sibiu se desfăşoară pe 4 niveluri şi dispune de o suprafaţă închiriabilă de 42.200 de metri pătraţi, ocupată în prezent în proporţie de peste 99%. Proiectul prevede 1.600 de locuri de parcare, dispuse pe 4 niveluri. Dintre acestea, 400 sunt situate la nivelul 2, cu acces direct la zona de food court şi cinematograf”.
Aşa sună comunicatul.
Noul mall este, în linii mari, gata şi nu prea. Da, s-au înghesuit mulţi, nu enorm de mulţi, la inaugurare, că a fost activitate „promo” intensă, a fost curiozitatea şi mai ales reducerile. S-au reabilitat şi străzile din zona amplasamentului, deşi se vede clar că s-a intervenit pe repede înainte. Dar accesul este deschis atât pietonal cât şi rutier, plus că a existat destulă poliţie care să dirijeze circulaţia. Care, contrar aşteptărilor, nu a fost cine ştie ce nici ea, cum ne aşteptam la un trafic „festiv”.

Nu a căzut niciun tavan, dar a curs apă dintr-unul

Joi, în jurul amiezii, deja a circulat binişor un fake-news cum că un tavan s-a prăbuşit, nu a fost adevărat. Dar a fost o inundaţie imediat după inaugurare, destul de serioasă, care a făcut ca accesul la ieşirea dinspre str Fabricii să fie blocat, fără prea multe explicaţii în afară de un „nu aveţi voie” spus clienţilor. Scările rulante funcţionau, dar nu toate, fiind semnalaţi muncitori care încă mai lucrau la ele. Nici gradul de ocupare nu este complet în noul Mall, multe din spaţiile comerciale nefiind încă deschise. Şi curăţenia, după cum spun vizitatorii, lăsa de dorit, încă mai fiind urme de „proaspăt deschis”. Partea din spate a mallului, dinspre calea ferată/str. Socului, este încă un şantier: muncitori, utilaje, etc.
Alte detalii. Spaţiul încă nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, în sensul că ISU nu a aprobat recepţia, deoarece nu se luaseră măsurile  de apărare  împotriva incendiilor stabilite prin aviz. Conform ISU, avizul a fost emis la 23 august 2019, iar recepţia a fost refuzată, din motivele de mai sus, pe 13 noiembrie 2019, la un interval de peste două luni (în care se puteau lua măsurile acelea PSI?). Din datele ce le deţinem, se pare că nici problema liniei Mocăniţei (monument istoric) care trebuia să fie montată la loc, încă nu e rezolvată, dar, având în vedere că în acea zonă încă se mai lucrează, mai aşteptăm să vedem cum s-a rezolvat problema.

În mod sigur şi vizibil, deşi se mai putea aştepta, deschiderea noului mall de la Gară a fost cam forţată, probabil pentru a se respecta cu orice preţ (şi cu orice „risc”) data anunţată. Poate o inaugurare mai încolo calendaristic, când totul era finalizat până la ultimul metru pătrat de gazon sau de alee de acces, fără diferenţele majore de peisaj de tipul „faţă – finalizat, spate – şantier”, ar fi făcut ca acest obiectiv comercial să aibă o altă, să-i spune, strălucire. Şi apropo, nu toate autobuzele duc aici.

© Promenada Sibiu

© Promenada Sibiu

© Promenada Sibiu


comentarii
4 comentarii

Chiar cu orice risc!!!! Călcăm în picioare orice urma de omenie, doar ca sa iasă bani. Strazi reabilitate? Strada Lector cu sens unic si cu doua benzi, chiar daca este ieșire pt o singura bandă , la dreapta. De ce nu vorbim putin despre ce calvar a însemnat constructia acestui mall pentru noi, cei de pe strada Lector. Nu este important pentru ziar? A venit cineva, odată in cdi doi ani de calvar sa ne intrebe daca ne deranjeaza ceva? Doamne ferește! Doar mall ul aduce venituri mari pentru Sibiu. Dar de ce noi, am fost mai pedepsiti decat ceilalti cetățeni care beneficiază de mall? Ne deranjeaza cand un vecin isi renovează ceva in casă si pare ca nu mai termină, apoi o asemenea construcție. Ne au astupat canalul din fata casei, nu mai avem permisiunea sa parcam in fata casei, ca de... avem doua benzi, dar nu vad rostul si colac peste pupăză toata lumea de sus de pe terasa mall ului se uita la noi in curte si se distrează. Ei, v ar placea sa fiti in locul nostru?
.... Ps.poate dispare si acest comentariu.
Elena
15.11.2019 12:52
era mai bine cind era o halda cu toate gunoaiele aruncate acolo ,ce poza frumoasa era Pt. Sibiu.cred ca acum arata mai frumos si civilisat.
xxx
15.11.2019 14:12
Asa e in mediul "corporate", "deadline"-ul conteaza mai mult decat realitatea din teren. Unde mai pui ca pe 15 noiembrie incepe postul Craciunului, deci trebuia musai sa ne gaseasca Lasatul Secului cu portile deschise la consum!
Scopul scuza mijloacele
15.11.2019 14:31
Ma intreb de ce strainii pot si ai nostri NU??-- Nu se vrea sau nu au interesul?? Sau suntem condusi de straini -- sau pur si simplu nu ne pasa de tara -- Sunt de acord ca era prea multa industrie dar macar sa fi fost lasata minimul pentru nevoile tarii Dar nici asa sa distrugi totul si daca faci ceva sa fie MOARTE DE LA INCEPUT-- ( vezi centrala electrica de pe olt-- nascuta moarta , caile ferate bolnave de moarte, scoli vechituri, autostrazi --petice )-- Oare nu e cineva sa ia de guler pe rahatii de la conducerea tarii si sa-i trimita la Ceausescu??-- Pana cand va mai bateti joc de ROMANII sefilor ??
17.11.2019 21:27
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia