Tribuna
În România sunt 308 persoane diagnosticate cu noul coronavirus
În România sunt 308 persoane diagnosticate cu noul coronavirus

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

comentarii
1 comentarii

Daca Presedintele nu scoate Armata in strada pentru mentinerea ordinii ,Sistemul Sanitar va colapsa,deoarece tinerii si cei veniti din Europa ignora seriozitatea problemei.Ei duc boala batranilor din familie,fiind de-a dreptul niste IDIOTI. La tara masurile aproape sant inexistente.Europa e in stare de urgenta si numai Politia si Armata mai au eficienta in mentinerea ordinii.In China cand o persoana nu s-a supus ordinii si a fost recalcitrant a fost impuscat in cap si nimeni nu a criticat masura lauta de Politie.La unii le-au sudat usile de la apartamente si se pare ca masurile incep sa aiba eficienta.Romania e pe calea buna dar trebuie lauta masuri mai dure.
ION
20.03.2020 22:03
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia