Tribuna
PNL
În Piața Mică se mănâncă vărzar și tarhon cu salată de ceapă bătută cu pumnul
Andra MARINESCU
2782 vizualizari
În Piața Mică se mănâncă vărzar și tarhon cu salată de ceapă bătută cu pumnul
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu întinde masa în Piața Mică. Vineri și sâmbătă, va pregăti, alături de colaboratorii săi, preparate tradiționale românești, vechi, cu rețete demult uitate. Evenimentul va începe la ora 10, în fiecare din cele două zile.


Asociația culturală E-xplorator Sibiu, cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și în parteneriat cu Kaufland și ULBS, a pregătit un sfârșit de săptămână încărcat cu muzică, preparate tradiționale, rețete demult uitate, clipuri video și personaje specifice acelor vremuri.
O bucătărie mobilă va fi amplasată în Piața Mică, dotată și echipată cu utilaje specifice actului culinar, unde vizitatorii vor putea asista la prepararea unor rețete tradiționale românești, demult uitate, având la bază produse superioare românești, proaspete oferite de Kaufland.

  • ”În fiecare dintre cele două zile vor fi preparate, sub privirile vizitatorilor, câte trei ciorbe, trei feluri principale de bază și două deserturi, atât în forma autentică, veche, tradițională, conform rețetelor culese, dar și câte o variantă reinterpretată, adaptată timpurilor noastre”, spune Ioana Bărbulescu, președintele Asociației E-xplorator.

 

  • ”Vizitatorii se vor bucura atât de gustul inedit al mâncării, dar în același timp vor putea intra în posesia rețetelor pentru a le încerca și acasă. Secretele preparării bucatelor vor fi împărtășite celor interesați de cel/ cea care ni le-a dezvăluit, prin intermediul clipurilor video care se vor derula pe ecranele din Piața Mică”, adaugă și Teodor Boantă, coordonatorul programului.

Va fi un spectacol în care specialiștii în bucătăria tradițională vor dezvălui secrete doar de ei știute, iar bucătarii tineri, adepți ai gătitului modern vor reinterpreta aceste rețete, adaptându-le actualelor dorințe ale consumatorilor, folosind aceleași ingrediente.

De la pogăcele, la ciulama de pui la ceaun sau supă cremă de cartofi


Produse tradiționale precum pogăcele sau vărzar, ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon cu salată de ceapă bătută cu pumnul, ori supă rece de roșii cu găluște și smântână, carne de porc la ceaun cu legume sau ciulama de pui la ceaun cu pătrunjel mărunțit și mămăliguță, asortați cu castraveți covăsiți și ardei roșii copți, vor fi vedetele zilei de sâmbătă și duminică, alături de preparate moderne ca supă cremă de cartofi cu bacon crocant și esență de tarhon sau cheesecake cu cremă de urdă și vanilie.
"Cu multă pasiune și dragoste echipa de proiect a întreprins o cercetare și sondare în scopul redescoperirii unor rețete culinare iubite, dar demult uitate. Membrii echipei s-au deplast în județ, s-au documentat și au degustat preparatele. La final au ales rețetele care urmează să fie preparate în cadrul evenimentului", explică organizatorii.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia