Tribuna
În noiembrie, vremea "normală" este de regulă urâtă
Dumitru CHISELIŢĂ
1143 vizualizari
În noiembrie, vremea
© Razvan NEGRU
Probabil (că vor mai fi şi excepţii cărora le place) perioada de după jumătatea lui noiembrie şi până spre finalul lui decembrie, este cea mai urâtă din an, din punctul de vedere al vremii. Nu e nici toamnă nici iarnă. Aerul este umed, deci senzaţia de rece este şi mai puternică. Se înnoptează devreme. E frig în case deci pornesc centralele. Pe străzi e pustiu, pentru că nu mai iese lumea decât să facă târguieli şi alea în fugă, cu maşina. Ceaţă, răcoare, vânt ploaie, burniţă. Aceasta ar fi vremea "normală" din perioada asta. O confirmă şi meteorologii

Luni, vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. În prima parte a zilei, în zonele joase local va fi ceață, iar la munte cer variabil și vreme frumoasă. Începând cu orele prânzului cerul se va acoperi treptat, devenind mai mult noros. Noaptea local se vor semnala ploi slabe, iar la munte precipitațiile vor fi mixte, ninsori în zonele înalte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 10 grade, iar cele minime între 1 și 3 grade.

Marţi, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. În cursul zilei cerul va fi noros și local va mai ploua slab, iar la munte, precipitațiile vor fi mixte, cu ninsori în zonele înalte. În cursul nopții cerul se va degaja parțial, dar va mai păstra înnorări temporare în zona montană, unde izolat va mai fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 8 grade, iar cele minime între -2 și 0 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare și doar izolat vor fi condiții de burnițe, iar la munte de fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 7 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Joi, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, deși temperaturile maxime vor marca o ușoară creștere în zonele montane și în cele deluroase. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte și local în sudul județului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 9 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase și pe văi, se va semnala ceață.

În weekend, vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros și local se vor semnala ploi, iar la munte, pe arii relativ extinse, precipitații mixte, ninsori pe creste.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Adela Mitea, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
1 comentarii

Urata si mohorata luna noiembrie...
23.11.2021 00:06
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia