Tribuna
IN MEMORIAM Medicul Ruxandra Maria Păcală ar fi împlinit azi 87 de ani
IN MEMORIAM  Medicul Ruxandra Maria Păcală ar fi împlinit azi 87 de ani

Medicul Ruxandra Maria Păcală, fost șef al Secției Psihiatrie I Femei timp de 14 ani, ar fi împlinit azi 87 de ani.

Dr. Ruxandra Maria Păcală a fost studentă a Facultății de Medicină Cluj, pe care a absolvit-o în 1957 cu Magna Cum Laude și a primit repartiție republicană la Spitalul de Psihiatrie Sibiu. Aici și-a desfășurat activitatea cu devotament și profesionalism, timp de 37 de ani.

În anul 1961 devine medic secundar, în 1964 medic specialist psihiatru, iar în anul 1979 a ajuns medic primar psihiatru.

A fost medic șef de secție Psihiatrie I Femei începând cu anul 1981 și până în anul 1995, dată la care s-a pensionat, continuându-și activitatea în Ambulatorul de specialitate privat.

A fost un medic cu multă dedicare, bunătate, devotament, dar și un om deosebit cu suflet extrem de generos, care împărtășea  cu plăcere celor din jur multe lucruri din vasta sa cunoaștere medical. A fost un mentor apreciat de colegii mai tineri. A organizat împreună cu colegii Conferințele de Psihoterapie la Sibiu, în cadrul USSM (Uniunea Societății de Științe Medicale), precum și serviciile de Ergoterapie ale Spitalului, al caror obiectiv era reinserția socială și profesională a pacientilor psihiatrici.

Doctorul Ruxandra Maria Păcală rămâne un nume de referință în medicina sibiană și un medic de o mare probitate profesională, așa cum își vor aduce aminte de ea atât foștii colegi din Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu,precum și alți medici și specialiști din domeniu, cu care aceasta a colaborat de-a lungul întregii sale cariere medicale, carieră în care s-a dedicat pentru pacienți.

Astăzi 14 ianuarie 2022 ar fi împlinit frumoasa vârstă de 87 ani.

 

comentarii
1 comentarii

Ce greu se luau pe vremuri gradele in medicina . Treceau ani buni pana ajungeai medic primar. Acum in 10-12 de la terminarea facultatii esti medic primar.
13.01.2022 22:38
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia