Tribuna
In memoriam - LIANA SIMONA CUPŞA: Lecţii de dragoste şi bunătate
In memoriam - LIANA SIMONA CUPŞA: Lecţii de dragoste şi bunătate

Născută din conştiinţa fiinţei umane, ştiinţa a devenit conglomeratul de experienţe, descoperiri, trăiri şi judecăţi de valoare pe care generaţiile îl transmit succesiv unele altora din dorinţa de a face din ziua ce urmează să vină confirmarea împlinirii celei prezente. Principal atribut al şcolii de toate gradele, procesul prin care acumulările trecutului îngemănate cu cele ale prezentului sunt transformate în împliniri ale viitorului este realizat de dascăli de vocaţie, pentru care dragostea purtată celor tineri porniţi pe drumul desăvârşirii este întâia datorie creştinească. Lor, dascălilor cu har şi dar, le stau alături toţi cei chemaţi să împlinească actul pedagogic.

         O astfel de persoană, ce a ştiut să se ofere pe sine însăşi, cu o dragoste incomensurabilă pentru multiple promoţii de studenţi, spre a face din actul acumulărilor universitare unul cât mai plăcut, eficient, accesibil şi abordabil, a fost LIANA SIMONA CUPŞA. Secretară a Departamentului de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii ,,Lucian Blaga,, din Sibiu, LIANA a înţeles dintotdeauna că nu există o altă chezăşie a nemuririi decât bunătatea.

         În marea-i bunătate, LIANA nu a judecat nicicând pe nimeni. şi dacă totuşi a făcut-o, a făcut-o fără să osândească!

         Mamă pentru studenţi şi masteranzi, sora mai mare pentru absolvenţii cu care şi-a încrucişat paşii trecerii prin timp, ca şi pentru absolut toţi profesorii cu care a colaborat şi a fost colegă, LIANA a oferit tuturor mai mult decât nişte noţiuni şi informaţii sau date din cursuri şi seminarii universitare. A oferit un nesfârşit şir de lecţii de dragoste şi bunătate!

       Oferind lumină şi căldură sufletească, secretara inimilor noastre a plecat pe luminoasa cale a întâlnirii cu Dumnezeu. Nouă, ne-a lăsat amintirea unui suflet minunat, modelul comportamental al profesionistului şi  omului de caracter, chipul înnobilat de multitudinea faptelor frumoase şi credinţa că va veghea asupra noastră din Cer!

         Aici, pe Pământ, ne vom ruga mereu pentru tine, LIANA! Căci te-am iubit cu toţii!

 

 

                                     Studenţii, absolvenţii, funcţionarii şi profesorii Departamentului

         






comentarii
4 comentarii

Un om special, la care nu te poți gândi decât zâmbind. O persoană care nu va putea fi uitată vreodată și pe care greu o vom înlocui.
Maria
06.12.2019 08:40
DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA!
ERA UN OM BUN SI FRUMOS.
STIE CINEVA DE CE BOALA A SUFERIT?
DOLORES
06.12.2019 12:46
Un om vesel si deosebit!
Dumnezeu Sa O Odihneasca in Pace si Liniste! Nu te vom uita niciodata!
Alex
07.12.2019 01:54
3 aprilie e ziua de nastere a Lianei, singura in care indrazneam sa ii trimit un mesaj cu urari. Azi am zis sa o caut si pe internet inainte de a-i trimite sms si am aflat ca Dumnezeu a luat-o langa El. Marturisesc aici ca pentru mine Liana nu a murit. Este in continuare energie si bucurie. Si stiu ca ne vom reintalni.
Cristina Ungureanu
03.04.2020 11:35
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA