Tribuna
În loc de rezolvarea subiectelor, un elev de la "Brukenthal" a scris pe foaia de la simularea BAC-ului "PROTEST"
Andra MARINESCU
2091 vizualizari
În loc de rezolvarea subiectelor, un elev de la
David Drăgan, elev în clasa a XI-a și președinte al Consiliului Județean al Elevilor din Sibiu, a predat "foaia goală" la simularea Bacalaureatului. Acesta a făcut public protestul său pe o rețea de socializare și spune că prin acest lucru urmărește să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că învățământul din România ar trebui să fie supus unor schimbări majore.

 

 

  • "Nu scriu foarte des postări pe Facebook fiind de părere că timpul nu e în ajutorul oamenilor. Astăzi (n. r. luni), însă, am simțit nevoia. În momentul în care scriam de-a lungul foii de simulare cuvântul des utilizat al zilelor noastre, PROTEST, eram cu gândul la viitor, la următoarele generații care (sper că) nu vor mai cădea pradă sistemului de învățământ românesc și cărora le vor fi evaluate competențele, nu "toceala". Generații care vor reuși să exceleze prin talente cultivate de școală, nu prin informații învățate pe de rost, elevi respectați pentru ceea ce reușesc a crea prin mentalitatea lor proprie, nu cea indusă prin dictare. Generații conștiente de lumea actuală cu o gândire critică asupra prezentului. În timp ce semnam numărul de pagini scrise îmi tremura mâna de frică, îmi bătea inima de temere că vocea noastră nu va fi auzită. Ieșind din sală am realizat, însă, imaginea de ansamblu și am constatat că dacă nu eu sunt schimbarea, cine va fi? Dacă nu acum este momentul pentru a ne opune, atunci când?", a scris David Drăgan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" din Sibiu.

Protestul său a constat în nerezolvarea subiectelor date și scrierea pe foaia de examen a numelui campaniei și a cuvântului “Protest”. "Vreau să trag un semnal de alarmă asupra faptului că  sistemul de învățământ din țara noastră trebuie să fie supus unei schimbări reale, pentru a putea fi în viitor un ajutor pentru elevi în formarea gândirii critice, cât și în exercițiul competențelor", a explicat pentru TRIBUNA elevul de la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal".
Tânărul este și președinte al Consiliului Județean al Elevilor Sibiu, organizație care susține campania "Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale!", lansată de Consiliul Național al Elevilor și care îndeamnă elevii care susțin simulări ale examenelor naționale să dea foaia goală sau să scrie ce îi nemulțumește la sistemul de învățământ.
 

  • "#Foaiagoală este un protest lansat de către Consiliului Național al Elevilor, dedicat celor care susțin simularea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională. Protestul subliniază necesitatea schimbării sistemului de învățământ românesc, care, de câțiva ani testează doar capacitățile elevilor de a stoca informații învățate mecanic, (“pe de rost”) și nu se axează competențele reale și pe nevoile pe care aceștia le au. Sunt de părere că decizia de a protesta sau nu la aceste simulări este la latitudinea fiecărui elev. Numărul elevilor care au protestat la Sibiu este unul incert la momentul actual, dar sunt mai mult de cât sigur că nu sunt singurul care a acționat astfel", a mai spus David Drăgan.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, la simularea Evaluării Naționale nu a fost predată nicio foaie goală.

comentarii
2 comentarii

Un bou analfabet.
Eu
19.03.2019 20:02
Mare revolutionar! Pacat ca nu mai traieste Robespierre, l-ar fi cooptat in echipa lui.
19.03.2019 22:17
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia